Iago Negueruela: “La normativa per desterrar determinats excessos no va contra el turista, sinó que protegeix el turisme de qualitat que defensam”

El PSIB-PSOE ha iniciat un procés d’assemblees obertes sota el lema “Les Illes Que Vols” per retre comptes de l’acció de govern i explicar determinades polítiques, en aquest primer cas el decret llei contra el turisme d’excessos i per a un turisme de qualitat

El PSIB-PSOE ha posat en marxa un procés d’assemblees obertes per retre comptes de l’acció de govern en diversos temes d’interès i escoltar una vegada més les opinions i les propostes de la ciutadania, sota el lema “Les Illes Que vols”.

El tret de sortida s’ha donat a la Sala Palmanova de Calvià, on el secretari d’Ocupació del PSIB-PSOE i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i el secretari general dels Socialistes de Calvià i batle del municipi, Alfonso Rodríguez, han explicat la feina conjunta que s’està fent des de les distintes institucions per millorar la qualitat del producte turístic que oferim i com s’avança cap a un turisme sostenible.

En aquest sentit, Negueruela ha defensat que les polítiques per a un turisme de qualitat “van ser un dels elements introduïts a la nostra Conferència Política, després van formar part dels Acords de Bellver i ara són una realitat”.

Per això, el conseller socialista ha celebrat que “complim amb el que prometem i ho feim amb un decret contra el turisme d’excessos necessari, perquè després dels esforços que han fet Ajuntament i empreses per modernitzar-se no es poden veure afectats per determinades pràctiques”.

Negueruela ha especificat que “no és una normativa que vagi en contra del turista, sinó que és una norma de protecció del turista i del turisme de qualitat que des del Partit Socialista sempre hem defensat”.

A més a més, el dirigent socialista ha recordat que “augmentant la qualitat del producte turístic que oferim també milloram la qualitat en l’ocupació i la rendibilitat dels locals turístics” .

Per part seva, el batle i secretari general dels Socialistes de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha defensat l’aposta contra el turisme d’excessos per “imprimir una qualitat a les nostres destinacions turístiques per tenir el lideratge que Calvià mereix, un turisme sostenible cap al qual el nostre municipi avança des de fa anys”.

Per a aconseguir-ho, el batle socialista ha remarcat que s’ha anat desenvolupant “un àmbit d’actuacions que va des de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social a l’ajuda necessària d’un marc normatiu que ha posat en marxa el Govern i que ens permetrà un major control d’excessos que es produïen en algunes zones com a Magaluf i que estaven tacant una destinació que sense cap dubte ha canviat cap a la qualitat, amb una evolució que no té marxa enrere”.

Els objectius de Rodríguez, per a impulsar el turisme com a eix transcendental del municipi són la diferenciació del producte turístic, inversions per a reconvertir zones turístiques madures i l’equilibri entre quantitat enfront de la qualitat.

Recursos addicionals

Comments are closed