El Grup Parlamentari Socialista impulsa una iniciativa per difondre els corrents artístics avantguardistes del segle XX a les Illes Balears

Es tracta d’artistes i grups d’artistes que reflectiren els grans canvis i les principals inquietuds sorgides arreu d’Europa durant el segle passat, especialment a partir dels anys vint

La Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una Proposició No de Llei impulsada pel Grup Parlamentari Socialista per difondre la producció artística dels corrents avantguardistes que tengueren lloc a les Balears durant el segle XX, especialment a partir dels anys vint, i els quals “reflectiren els grans canvis” viscuts durant l’època, com “les revolucions industrials o els moviments polítics destacats, com la irrupció dels feixismes a Europa”.

El diputat socialista encarregat de defensar la proposta, Enric Casanova, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és “generar activitats al voltant de les obres d’aquests moviments avantguardistes radicats a les Balears, que romperen amb la concepció artística del moment i que, a vegades, són desconeguts pel gruix de la ciutadania”.

Segons ha explicat Casanova, aquests grups d’artistes foren molt populars arreu d’Europa i, en consonància amb allò que passava al continent, a les Balears també es varen generar aquests moviments, “que representaren la inquietud del moment”.

Casanova ha posat d’exemple Eivissa 59, un grup d’artistes “molt important i esperit d’aquesta proposta” en el qual tengueren cabuda des d’arquitectes a artistes plàstics i que centraren les seves obres en l’abstracció.

Específicament, la Proposició No de Llei consta de dos punts: en primer lloc, instar el Govern a impulsar accions específiques per realçar la producció plàstica i artística generada al llarg del segle XX a les Illes Balears.

El socialista ha explicat que correspondrà a les institucions i als professionals de l’art especificar de quina manera es difondran les obres, però sempre amb l’objectiu “d’arribar a com més gent i més llocs sigui possible”.

En segon lloc, s’insta l’executiu autonòmic a difondre i divulgar les obres i els artistes que formen part de la col·lecció del Parlament de les Illes Balears.

La proposta, que signen conjuntament els grups que donen suport al pacte de Govern, ha estat aprovada per unanimitat.

Recursos addicionals

Comments are closed