El PSIB-PSOE defensa que els avenços importants en matèria d’igualtat i drets socials, relacionats amb el feminisme, han vingut de la mà dels socialistes

Pilar Costa: “Faig una crida a les dones, a la societat i al Partit Popular perquè s’allunyin de  l’extrema dreta perquè ja han demostrat que quan arriben al poder, les dones retrocedim en drets”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha defensat aquest dimecres que “la majoria dels avenços d’igualtat i drets socials, relacions amb el feminisme, han vingut de la mà dels socialistes”. Unes declaracions que ha fet Costa amb motiu del Dia Internacional de la Dona, 8M, a la Junta de Portaveus al Parlament de les Illes Balears.

D’aquesta manera, la portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha fet una crida a “les dones, a la societat i al Partit Popular” perquè “s’allunyin de l’extrema dreta”, perquè, segons ha dit la socialista “allà on han aconseguit governar, de la mà del Partit Popular, les dones hem retrocedit en drets”. La portaveu ha posat d’exemple el Govern de Castella i Lleó on governa el PP i Vox on les dones han vist perillar el dret a l’avortament.

“Al Parlament hem vist com els diputats i la diputada de Vox s’adrecen a les dones de manera despectiva i neguen la violència masclista”, ha dit Costa i ha afegit que “no és cap exageració ni dramatització, un govern del Partit Popular amb Vox significa retrocedir en drets que afecten les dones, ja que el Partit Socialista som els únics que podem garantir el progrés dels drets de les dones”.

Finalment, Costa ha posat en valor l’anunci del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, d’aprovar una Llei de Paritat. Així, la socialista ha exposat que “nosaltres celebram aquest anunci i recordam que el govern de Xisco Antich va ser pioner aprovant la Llei Cremallera que ha fet que en 40 anys les dones hàgim passat de ser 4 al Parlament a tenir la mateixa representació que els homes”.

Comments are closed