El PSIB-PSOE reivindica la lluita per la igualtat i “el dret de les dones a poder decidir sobre qualsevol aspecte de la seva vida”

Les secretàries generals del PSIB-PSOE i de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol i Catalina Cladera, han encapçalat la delegació socialista en la manifestació amb motiu del Dia de la Dona

La Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha reivindicat en la manifestació amb motiu del Dia de la Dona la lluita feminista i “el dret de les dones a poder decidir sobre qualsevol aspecte de la seva vida”.

Armengol ha dit que per al Partit Socialista “és un orgull participar en aquesta manifestació amb el lema de les dones decidir, perquè hem de seguir empoderant-nos per continuar avançant juntes”.

La Secretària General també ha fet una crida als homes i a la importància que se sumin al moviment feminista, que ha qualificat del “moviment pacifista més importància de la història”, el qual ha aconseguit “avenços i canvis revolucionaris”.

La socialista ha realçat la important de dies com el d’avui per continuar avançant, especialment en “igualtat real”. “Hem avançat molt en igualtat legal, però encara ens queda molt per avançar en igualtat real”, i és aquí ho ha fet especial ressò en la capacitat de les dones per decidir sobre “tota la nostra vida i també sobre el nostre cos”.

En aquest punt, Armengol ha ressaltat algunes de les fites i avenços importants aconseguits en la lluita feminista, com la reducció de l’escletxa salarial amb convenis que afecten treballs feminitzats, la reforma laboral o l’increment del salari mínim.

Finalment, la també presidenta del Govern de les Illes Balears ha demanat “no aturar les reivindicacions” perquè “davant tenim una amenaça molt clara dels que neguen la violència de gènere i el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos i altres drets que tanta lluita ha costat aconseguir i que es poden perdre molt fàcilment”.

Cladera: “Quan governam els socialistes és quan s’avança en igualtat”

Per la seva banda, la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca i presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha reivindicat que els avenços en els drets de les dones i per a la igualtat duen segell socialista.

“El feminisme és llibertat, i aquest sempre ha vengut de la mà de governs socialistes; sempre que governam els socialistes s’avança en igualtat”, ha dit Cladera, posant d’exemple la recentment aprovada pel Consell de Ministres llei de paritat o les llistes cremallera que va aprovar en el seu moment l’expresident socialista del Govern Francesc Antich.

Així mateix, Cladera ha ressaltat “la capacitat de les dones de liderar, de decidir i de transformar la societat en una societat molt més justa, democràtica i igualitària” i també ha demanat “que no cessi la reivindicació”, perquè l’alternativa “és qui nega els drets de les dones a decidir”.

Una representació del PSIB-PSOE també ha participat en la manifestació convocada per la coordinadora 8M Transfeminista amb motiu del Dia de la Dona.

Comments are closed