El PSIB-PSOE defensa que la cessió de pisos buits “ens situa a l’avantguarda de la política d’habitatge quan la ciutadania més ho necessita i al PP al costat dels especuladors”

Sílvia Cano: “El PP es situa al costat dels especuladors i d’esquena a la gent, demostrant una vegada més que està per defensar els bancs i els fons voltor i no a la ciutadania més vulnerable”

El Grup Parlamentari Socialista ha valorat molt positivament la “passa endavant” feta pel Govern de les Illes Balears, posant a disposició de la gent que no té un habitatge 56 immobles buits de grans tenidors. Per a la portaveu adjunta socialista, Sílvia Cano, és “un abans i un després en la política d’habitatge que servirà per enfortir tot el que s’està fent des del 2015 per garantir habitatge digne a preu digne”.

Cano ha explicat que es tracta d’una qüestió “de justícia social,” per a la qual cosa la portaveu socialista ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat  a la ciutadania defensant que “estam parlant de fons voltor o bancs que tenen pisos buits des de fa més de dos anys i una propietat de 10 o més habitatges”.

Per això, la portaveu adjunta socialista ha demanat al PP “que no faci demagògia, ficant la por al cos a petits i mitjans propietaris perquè aquesta mesura únicament afecta a grans tenidors: fons voltor i bancs amb els quals ara feim una cessió d’ús per 7 anys tenint en compte que el Govern també paga als grans propietaris per aquesta cessió d’ús”.

En aquest sentit, Cano ha insistit en què “no entenem la polèmica interessada d’alguns amb aquesta mesura valenta, contemplada a la Llei d’Habitatge aprovada el 2018, la qual continuam desplegant amb aquesta importantíssima iniciativa”.

Per a Cano és una mesura “valenta i pionera, som el primer territori de l’Estat que recupera 56 habitatges buits per a lloguer social, la qual cosa ens situa a l’avantguarda en política d’habitatge quan la ciutadania més ho necessita”.

Per contra, la portaveu adjunta socialista ha lamentat que “el PP es situa al costat dels especuladors i d’esquena a la gent, demostrant una vegada més que està per defensar els bancs i els fons voltor i no a la ciutadania més vulnerable”.

Un fet que no sorprèn els socialistes perquè “ja coneixem l’historial de Company en matèria d’habitatge: en quatre anys no només no va fer cap habitatge públic sinó que va vendre un solar destinat a fer-hi habitatge de protecció oficial per fer-hi un hotel”, la qual cosa “sembla que continua sent la prioritat de Company i també de Casado”.

Pròxim ple del Parlament de les Illes Balears

Pel que fa al pròxim ple del Parlament, la Junta de Portaveus ha decidit que compareixerà el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, per explicar el desenvolupament del primer trimestre del curs escolar, a petició pròpia.

Un curs que, segons Cano, ha estat marcat “per la pandèmia, però sobretot pels bons resultats que ha donat la planificació del Govern i per la magnífica tasca de docents, equips directius, centres, famílies i comunitat educativa en general”.

La portaveu socialista ha recordat que “s’ha demostrat que les escoles són espais segurs i que els protocols establerts entre Educació i Salut han estat un encert”. De fet, per a la socialista tot plegat és fruit dels mesos de planificació del Govern “però també de la inversió continua des del 2015 en educació, amb noves infraestructures, nous professors i per l’aposta per la digitalització”.

Una vegada més, Cano ha aprofitat per manifestar que “constatam que amb aquests resultats les apostes de Company han fracassat, ja que encara tenim al cap com pocs dies abans de començar el curs escolar la seva gran aportació era que s’havia de retardar l’inici de curs, generant desconfiança a les famílies i demostrant la poca confiança del PP en la comunitat educativa”.

En qualsevol cas, Cano ha criticat que “ara que les coses van millor del que el PP voldria callen”, i ha esperat que “els pròxims mesos es mantengui la baixa incidència del virus a les escoles, a la qual cosa ajudarà la vacunació, que s’està desenvolupant a bon ritme entre els docents”.

Comments are closed