El PSIB-PSOE considera que posar un recurs contra els PGE davant el TC és “un exercici d’oportunisme polític allunyat de la defensa de l’interès general”

Sílvia Cano ha avançat que els socialistes seguiran “amb les estratègies que funcionen, des del rigor i la negociació política als espais que pertoquen”

El Grup Parlamentari Socialista ha rebutjat de nou la proposta de diferents grups polítics de la cambra per interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressuposts Generals de l’Estat per al 2021.

La portaveu adjunta socialista, Sílvia Cano, ha defensat que malgrat ser una iniciativa aprovada per la majoria de la cambra, “és un exercici d’oportunisme polític allunyat de la defensa de l’interès general”. Segons Cano, “mentre que uns competeixen per veure qui és més nacionalista, desmarcar-se de l’Estat i criticar el Govern progressista, altres tenen com a objectiu fer caure el Govern de les Illes Balears, també el de l’Estat i atacar els pressuposts progressistes”.

Cano ha considerat la iniciativa “una mala estratègia des del punt de vista jurídic”, perquè “la inconstitucionalitat per omissió que pretenen tirar endavant és carn de desestimació per al Tribunal Constitucional per diverses raons: perquè el Règim Especial no és una norma de desplegament constitucional, perquè pretenen impugnar la totalitat dels pressuposts sense determinar acuradament quines partides concretes poden vulnerar la Constitució i perquè tampoc veiem una vulneració indirecta perquè no parlam de normes contràries al bloc de la constitucionalitat”.

Enfront d’això, la portaveu adjunta socialista ha defensat que la via dels socialistes és la política. “Esgotar la via institucional i la negociació, que és el que la presidenta i el Govern està fent, com quan fa uns dies es va reunir amb tres ministeris diferents i amb la presidenta del Senat”.

A més a més, Cano ha criticat que els partits que han presentat aquesta proposta “confonen les urgències històriques”, perquè “la urgència històrica és clarament la crisi de la COVID-19 i les duríssimes conseqüències sanitàries, econòmiques i socials que està deixant”.

Finalment, Cano ha lamentat que “per voler fer un toc d’atenció fan una esmena a la totalitat i volen tombar els pressupostos més socials de les darreres dècades, els que han posat fi a les retallades del PP”.

Per tot plegat, Cano ha avançat que “els socialistes seguirem amb les estratègies que funcionen, des del rigor i la negociació política als espais que pertoquen”, i ha denunciat que “aquesta iniciativa està molt allunyada de la defensa de l’interès general, no condueix enlloc i tan sols és un instrument per intentar desgastar”.

Comissió d’Investigació sobre l’aplicació del protocol de vacunació

D’altra banda, el ple del Parlament ha rebutjat la proposta de Ciutadans per crear una Comissió d’Investigació sobre l’aplicació del protocol de vacunació, amb el vot en contra del Grup Parlamentari Socialista.

El diputat Juli Dalmau ha explicat que “tots els nostres esforços estan centrats en oferir el nostre suport a l’Executiu per garantir l’èxit de l’actual procés de vacunació, per la qual cosa no resulta oportú donar suport a una petició que no farà altra cosa que continuar posant en dubte la vacunació”.

Per això, Dalmau ha celebrat que en les pròximes setmanes puguin arribar pràcticament tantes vacunes com dosis s’han subministrat fins ara, la capacitat del Govern per vacunar 120.000 persones cada setmana si les dosis rebudes així ho permeten i que ahir, per primera vegada en sis mesos, no hi hagués cap usuari positiu a les residències de Balears.

A més a més, el diputat socialista ha assegurat que “esperam que tot aquest esforç que s’està realitzant vengui acompanyat de l’aposta comunitària pel passaport sanitari, que ahir mateix anunciava la presidenta de la Comissió Europea i que sense cap dubte permetrà avançar cap a una mobilitat molt més segura entre els països del nostre entorn”.

Finalment, Dalmau ha insistit en què “malgrat l’enrenou que s’ha generat i els dubtes que s’han volgut plantejar, a les Illes Balears la vacunació ha seguit els paràmetres establerts i s’ha guiat pel rigor que requereix aquest procés per a garantir el seu èxit i complir amb les expectatives que tots hi hem abocat”, a la qual cosa ha afegit que “temps tendrem, quan puguem assolir un percentatge del 70% de la població vacunada, per avaluar, fiscalitzar i auditar amb deteniment tot aquest procés”.

Comments are closed