El PSIB-PSOE defensa que la Llei de Joventut permetrà l’emancipació dels joves afavorint que puguin desenvolupar el seu projecte vital propi en igualtat d’oportunitats

Ares Fernández: “La ultradreta no està aportant res amb una esmena a la totalitat a la Llei; només representen la regressió a aquelles Illes fosques del passat que ja no existeixen”

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha rebutjat l’esmena a la totalitat, presentada pel grup parlamentari VOX, amb l’abstenció del Partit Popular, al Projecte de Llei de Polítiques de Joventut de les Illes Balears. Així, el Grup Parlamentari Socialista, que ha rebutjat la proposta de la ultradreta, ha defensat que aquesta Llei de Joventut permetrà l’emancipació dels joves afavorint que puguin desenvolupar el seu projecte vital propi en igualtat d’oportunitats.

D’aquesta manera, el diputat del Grup Parlamentari Socialista i, també, Secretari General de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Ares Fernández, ha incidit que “del que tracta aquesta llei és d’intentar generar seguretat, estabilitat i oportunitat dins un mar d’incerteses”, i hi ha afegit que “pretén establir un marc d’actuació de les polítiques de joventut a les Illes Balears”.

Fernández ha subratllat que “la finalitat de la norma és afavorir que les persones joves puguin desenvolupar el seu projecte de vida, garantit la seva emancipació personal i professional, i garantit, també, la integració i participació activa, efectiva i en igualtat de drets i deures en la vida social, cultural, econòmica i política”.

El socialista ha assegurat que “la Llei arriba a un moment clau per donar resposta a una generació que ha patit la crisi econòmica, la pandèmia i, ara, una guerra”, i hi ha posat en valor que “la normativa està participada i consensuada tant dins el Govern de les Illes Balears com amb la resta d’administracions públiques, el Consell de la Joventut, entitats juvenils i amb més de 260 esmenes presentades pels grups parlamentaris de l’oposició, excepte VOX”.

A més a més, Fernández ha destacat que “l’ocupació és el segon pilar de la Llei, ja que millorant l’ocupabilitat dels joves mitjançant les polítiques d’ocupació valentes millorant les condicions de treball o impulsant l’emprenedoria es podria aconseguir reduir la taxa d’atur juvenil que encara se situa al 30%, malgrat que s’hagi fet una feina exhaustiva per abaixar-la des del 42% de l’any 2015”.

Durant la intervenció del diputat socialista s’ha tractat la necessitat de continuar impulsant polítiques actives per garantir l’accés a l’habitatge de les persones joves; així com trencar l’estigmatització de la salut mental. “Tenim una responsabilitat com a societat que fracassa quan un jove, que té tota la vida al davant, arriba a la terrible conclusió de què la seva vida no val la pena”, ha incidit Fernández.

“Una Llei de polítiques de joventut per a les Illes Balears que a uns els convencerà més o i altres menys, però que de 8 grups parlamentaris, 7 han entès la necessitat i l’oportunitat d’aquesta llei diu molt de la ultradreta d’aquesta cambra que no entén la necessitat d’establir un marc normatiu que és important per a la ciutadania de les Illes Balears”, ha expressat el diputat socialista.

Finalment, Fernández ha exposat que “la ultradreta d’aquesta cambra no està aportant res amb una esmena a la totalitat a la Llei i sense presentar cap esmena en positiu als més de 100 articles que formen la normativa”, i hi ha afegit que “la ultradreta només representa la regressió a aquelles Illes fosques del passat que ja no existeixen”.

Comments are closed