Pere Joan Pons: “El president Pedro Sánchez ha cercat una resposta unida europea perquè els socialistes estam al costat de les persones”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés ha destacat que “S’ha demostrat des del 2008 que per fer front a una crisi es necessita un vessant social i una resposta conjunta europea com ja vàrem tenir amb la COVID-19”

El portaveu de la Comissió Mixta de la Unió Europea i diputat al Congrés, Pere Joan Pons, ha assegurat que “el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha cercat una resposta unida europea, per fer front a les conseqüències socials i econòmiques derivades de la guerra de Putin a Ucraïna, perquè els i les socialistes estam al costat de les persones i de les solucions”.

D’aquesta manera, Pons ha posat en valor que “si s’ha demostrat alguna cosa des de la crisi del 2008, és que hi ha dos vessants per fer front a una crisi que funcionen: un vessant social i la resposta conjunta europea”. Unes declaracions que ha fet el diputat a la Comissió Mixta de la Unió Europea per analitzar el pròxim Consell Europeu de la Unió Europea dels dies 24 i 25 de març.

Pons ha incidit que “estam a un moment de la història on s’ha romput la seva linealitat i hi ha un abans i un després d’ençà de l’esclat de la invasió de Putin a Ucraïna” i hi ha afegit que “hem de ser capaços d’analitzar les polítiques amb una situació geopolítica nova que va en contra de la democràcia, de la identitat europea i que cerca desestabilitzar Europa amb una inflació dels preus”.

Així mateix, el diputat al Congrés ha exposat que “hem de fer tot el que sigui necessari per canviar aquesta situació actual i per això necessitam una resposta unida ràpida”. A més a més, Pons ha expressat que “ens sorprèn que el Partit Popular parli de polítiques d’Estat i que les reivindiquin tant, quan ells, quan es va presentar el Pla de Recuperació de la COVID-19, no hi varen estar a l’altura de les circumstàncies”.

Finalment, cal recordar que a la cimera de la Unió Europea es debatran mesures urgents, concretes i d’efecte immediat per reduir els preus de l’electricitat i que s’actualitzi el sistema regulador dels preus de l’electricitat perquè es desacobli d’aquest el preu del gas i també la fixació d’un topall al propi preu del gas.

Comments are closed