El PSIB-PSOE defensa que sigui el Govern qui lideri el pacte per a la reconstrucció econòmica i social i convida a tots els grups polítics a fer-hi propostes

El Grup Parlamentari Socialista valora molt positivament la intenció de la presidenta Armengol de comparèixer el pròxim dimarts al Parlament per explicar les mesures econòmiques i socials per pal·liar els efectes del COVID19

La Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, al pròxim ple del Parlament, per donar compte de les mesures per a la reconstrucció econòmica i social que està impulsant l’executiu autonòmic.

Una compareixença que la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha valorat molt positivament, ja que permetrà “tenir un debat en seu parlamentària sobre la resposta per a treballadors i treballadores, per a empreses, per a autònoms, per a col·lectius vulnerables i per a reactivar l’economia que des del diàleg social està desenvolupant la presidenta Armengol”.

De fet, tal com ha recordat Cano, és la segona vegada que la presidenta compareix davant el Parlament durant l’Estat d’Alarma, a més de les distintes reunions que ha tengut amb els partits polítics amb representació al Parlament i a les preguntes parlamentàries que setmanalment respon a la sessió de control parlamentària.

D’altra banda, el Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra d’una comissió parlamentària proposada pel PP per tractar la reconstrucció econòmica i social, perquè “des de fa setmanes el Govern treballa en un gran pacte per a la reconstrucció econòmica i social de Balears, en el qual també estan participant agents econòmics, socials i la resta d’institucions”.

En aquest sentit, Cano ha explicat que “el Govern ens ha reunit puntualment a totes les formacions amb representació parlamentària per explicar-nos tot el que s’estava fent i per escoltar les nostres propostes”.

Per això, Cano ha defensat que “és el Govern qui ha de liderar aquest gran acord i la sortida a les conseqüències provocades pel COVID19, perquè és qui té les competències executives i qui legalment pot tancar acords socials”. A més a més, la portaveu socialista ha volgut deixar clar que “tot plegat no és incompatible amb la tasca parlamentària, perquè de fet tota l’activitat parlamentària actual està centrada en el COVID19 i les seves conseqüències”.

Cano ha lamentat l’actitud “poc constructiva” del PP, “amb una motivació política obstruccionista, com hem vist aquesta setmana quan han torpedejat una declaració institucional que finalment no ha estat possible llegir i que ara veim que es sumen a les tesis més dures i radicals del PP de Pablo Casado, precisament en un moment clau per a la unitat política i no per a instrumentalitzar políticament una pandèmia”.

Finalment, Cano ha advertit que “no és el moment que cada formació faci una carrera per veure qui es penja una medalla sinó de fer propostes en positiu al Govern per superar la crisi del COVID19 i assolir entre tots i totes aquest gran pacte de reconstrucció, la ciutadania no entendria cap altra cosa”.

El plenari del pròxim dimarts també validarà previsiblement el decret llei de mesures urgents per pal·liar els efectes del COVID19 i fomentar la investigació sanitària.

Comments are closed