El PSIB-PSOE demana a Marga Prohens que aclareixi si el PP de Balears pactaria amb l’ultra dreta com ha passat a Castella i Lleó

Alfonso Rodríguez: “Els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears tenen dret a saber-ho com més aviat millor perquè no els succeeixi el mateix que al poble de Castella i Lleó, al qual se li va dir que no es pactaria amb l’extrema dreta”

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha valorat el pacte del Partit Popular al l’ultra dreta a Castella i Lleó i ha advertit del que suposaria un pacte d’aquest tipus a les Illes Balears “urgim a Marga Prohens que digui clarament quines són les seves intencions i si acceptaria un pacte amb l’extrema dreta a canvi del govern i si estaria còmoda amb Vox al capdavant de la política educativa d’aquestes illes”.

Rodríguez ha afegit que “sembla que aquest dilluns, a Balears, serem dels primers a assabentar-nos exactament de quin és el projecte per a Espanya del PP de Feijóo. Marga Prohens tindrà llavors una magnífica oportunitat per a dir-li al seu cap quins plans de pactes té per a les nostres illes. Val més deixar les coses clares com més aviat millor per a anar de cara des del principi”.

El portaveu del PSIB-PSOE ha valorat el pacte de Castella i Lleó com “el pacte de la vergonya” perquè “li obre la porta d’un govern autonòmic a l’extrema dreta. Dona poder al franquisme 50 anys després, col·locant als seus hereus ni més ni menys que en la presidència de les Corts castellanolleoneses i en la vicepresidència i tres conselleries de la Junta de Castella i Lleó”.

A més, Alfonso Rodríguez, ha comentat que “el PP ha traït a tots aquells que van creure en la seva regeneració i que van creure en les promeses de moderació i centrisme del seu nou líder. Feijóo ha pactat amb aquells que proclamen sense indici de vergonya, i sense indici de complexos, que cal retallar drets i llibertats. La mateixa setmana del 8M, en la qual el PP ha fet bandera de la igualtat, pacten amb els mateixos que neguen la violència de gènere, que són els mateixos que neguen l’homofòbia o la memòria històrica”

Al seu discurs, el portaveu socialista també ha volgut tenir un record per les víctimes dels atemptats de l’11-M quan avui es compleixen 18 anys d’aquell dia tan tràgic.

D’altre banda, el Secretari d’Organització i senador per Mallorca, Cosme Bonet, també ha volgut comentar el pacte entre PP i VOX a Castella i Lleó “mentre uns dilapiden el progrés i ens fan tornar més de 40 anys enrere amb pactes que també els hauria d’avergonyir a ells mateixos, d’altres, els socialistes, seguim fent feina per fer avançar aquesta societat, aprovant mesures que són en benefici de l’interès general i que milloren la vida de la gent”.

Bonet, també ha volgut comentar l’actualitat al Senat: “aquesta setmana, s’ha aprovat de manera definitiva una modificació de la llei general de discapacitat per establir i regular l’accessibilitat cognitiva i les condicions d’exigència i aplicació. És una reforma necessària, perquè es tractava d’una esfera que fins ara no tenia reconeixement legal a Espanya. Ara, aquesta llei tornarà al Congrés dels diputats la setmana que ve per a la seva aprovació definitiva”.

El Secretari d’Organització ha afegit que “ahir, al Congrés, també es varen produir dues votacions. En primer lloc, la convalidació del Reial Decret Llei que prorroga els ERTO i les ajudes als autònoms i, en segon lloc, el rebuig de les esmenes a la totalitat de la llei d’habitatge, que havien presentat diversos grups, entre ells, el PP”.

Comments are closed