El PSIB-PSOE demana a Prohens que cessi a Toni Costa i que negociï el sostre de despesa “en lloc de tornar a Madrid per parlar de Pedro Sánchez”

Iago Negueruela s’ha demanat quin serà el preu que la presidenta estarà disposada a pagar per mantenir-se al Consolat, tenint en compte que “per nosaltres la llengua no es mercadeja per un sostre de despesa”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha mostrat la seva màxima preocupació pel fet insòlit que el Parlament hagi rebutjat per primera vegada el sostre de despesa, la qual cosa provoca “una situació d’ingovernabilitat en només 100 dies molt preocupant”.

Negueruela s’ha demanat “quin serà el preu que pagarem tots els ciutadans pel que va passar ahir i quin serà el preu que assumirà Marga Prohens per mantenir-se al Consolat”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha advertit que el preu són les quatre esmenes sobre la lliure elecció de llengua del PP que no van registrar i que “són una bomba de rellotgeria per la nostra comunitat educativa i rompen la pau social”. Per això, va ser el Grup Parlamentari Socialista qui va impedir la votació d’aquestes quatre esmenes perquè “per nosaltres no es mercadeja la llengua de la nostra terra per un sostre de despesa, i ara volem saber si aquestes esmenes seran el preu mínim que assumirà el PP per aprovar aquest sostre”.

Davant aquesta situació caòtica, Negueruela també ha denunciat que “tenim una presidenta del Govern que no hi és”, atès que demà Prohens té anunciada la seva assistència al Senat per parlar de la investidura de Pedro Sánchez, mentre que dilluns també era a Madrid amb Feijóo pel mateix motiu. “La setmana que la ciutadania de les illes es queda sense sostre de despesa, Prohens és a Madrid dos dies, no negocia i no du la direcció del Govern”, ha criticat el portaveu socialista.

Per això, Negueruela ha demanat a la presidenta “que no vagi al Senat, que defensi els interessos de les Balears a les Balears, que es dediqui a fer feina i a aprovar el sostre de despesa i a assumir la responsabilitat que té de dirigir una situació que ara mateix és ingovernable”. Una situació que, tal com ha recordat el socialista, “ningú s’imagina que hagués estat possible amb Francina Armengol”.

Negueruela ha remarcat la importància de tenir un sostre de despesa aprovat perquè “és necessari perquè hi hagi despesa social, educació, sanitat i serveis públics, per això és tan greu que Prohens prefereixi parlar de Pedro Sánchez a Madrid en lloc de negociar el sostre de despesa”.

Pel que fa al vicepresident, Antoni Costa, el portaveu parlamentari socialista ha demanat a la presidenta que el cessi després que “encara no hagi presentat la seva dimissió després del fracàs més gros de la història d’un conseller d’Hisenda”.

A més a més, el portaveu parlamentari socialista ha tornat a demanar al PP “que ens cridi, perquè hem presentat una bateria de propostes importants per a la ciutadania com són el transport públic gratuït, les pagues per a persones desocupades o les matrícules universitàries gratuïtes”, tot i que ha reconegut que “lamentablement el PP prefereix vendre la nostra llengua i plegar-se a Vox”.

Finalment, Negueruela ha considerat “curiós”, que la presidenta demà se’n vagi a Madrid quan a les Balears vendrà el secretari general nacional de Vox.

Comments are closed