Iago Negueruela denuncia “el fracàs més gros d’un Govern en democràcia per no ser capaç de dialogar”

El PSIB-PSOE considera que el vicepresident “hauria de ser història” pel fet d’haver patit la derrota més gran d’un Govern en els primers 100 dies

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha denunciat la “situació d’ingovernabilitat” amb la qual queden les Illes Balears després que el Parlament hagi tombat el sostre de despesa del Govern, amb el vot en contra dels seus socis de Vox.

Negueruela ha advertit que “en 100 dies mai en democràcia un Govern havia rebut un correctiu tan dur”, de la mateixa manera que ha assegurat que “els 100 dies han passat per damunt d’un conseller que hauria de ser història”.

El portaveu socialista ha explicat que el vicepresident “ha patit la derrota més grossa d’un conseller d’Hisenda en democràcia i el fracàs més gros de la seva carrera política, i tot perquè no és capaç de dialogar”.

En aquest sentit, Negueruela ha lamentat que el vicepresident “ha basat el seu discurs a renyar a tots els grups, i el vot no es demana renyant, es demana amb reunions i treballant, sense estar a Madrid el dia abans d’una votació tan important”.

Davant aquesta situació, el portaveu parlamentari socialista ha demanat a Prohens que “ordeni mesures per coordinar un Govern que fa aigües, hi ha una crisi de Govern duríssima perquè el seu soci els ha dit que no, jugant amb les coses de menjar de la ciutadania”.

Ara, segons Negueruela, s’haurà de veure fins a on està disposat a arribar el PP per pactar amb Vox. “Ens demanam si les esmenes que no van saber presentar són el preu per aprovar el sostre de despesa, perquè si la línia vermella és pactar un nou TIL i anar més enllà, el que ha de fer el Govern és cridar als altres grups parlamentaris i parlar-ne”.

De fet, Negueruela ha marcat com a prioritat pels socialistes les mesures per afavorir a les famílies de les illes davant l’increment de preus, com la gratuïtat del transport públic, la gratuïtat de les matrícules universitàries, les ajudes per als fixos discontinus, l’increment de la renda social garantida o les ajudes per a persones en situació de dependència.

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha demanat al PP que faci una reflexió perquè “no veuen més enllà de la ultradreta”, mentre que en els darrers vuit anys “vam tenir estabilitat, amb tots els consellers i la presidenta presents al ple durant les votacions clau, i amb una presidenta del Govern dirigint i pactant els temes importants, al contrari del que hem viscut avui”.

Comments are closed