El PSIB-PSOE demana a Prohens que digui un “no rotund” a la llei d’apartheid lingüístic per ser anticonstitucional i antiestatutària

Negueruela ha advertit que “estam davant un paperot del PP i Vox per ficar aquesta llei al Parlament i aprovar-la”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat avui al PP que expressi un “no rotund” a la llei d’imposició lingüística de Vox, perquè aquesta ni tan sols sigui presa en consideració al Parlament de les Illes Balears.

Negueruela ha destacat que “en aquesta normativa no hi té cabuda cap esmena perquè és anticonstitucional i antiestatutària”, per la qual cosa ha exigit al PP que es pronunciï dient “no i punt, perquè si volen presentar esmenes, primer han de votar que sí al text en la seva admissió a tràmit”.

En qualsevol cas, el portaveu socialista ha advertit que “estam davant un paperot del PP i Vox per ficar aquesta llei al Parlament i aprovar-la”. Per això, Negueruela ha demanat a Prohens que digui clarament “que no té cabuda la presa en consideració d’aquest text i digui no a aquesta proposta d’apartheid lingüístic, o que el PP faci que Vox retiri la proposició de llei i demostri que té al seu soci de govern una mica controlat”.

Per al socialista, la presa en consideració d’aquesta llei és “l’atac més greu a la pluralitat i la convivència dels darrers quaranta anys i un intent de ficar a tot un país al túnel del temps per tornar a temps predemocràtics, amb un despropòsit emmarcat dins una estratègia global que persegueix a aquells ciutadans i idees que no pensen com ells”.

A més a més, segons Negueruela, aquesta llei “suposarà la ruptura de consensos històrics i tornar a les etapes més dures i radicals d’aquest Estat, mentre Espanya avança cap a una altra direcció, amb pluralitat, amb convivència i facilitant l’ús de les llengües cooficials al Congrés”.

Al capdavant, ha explicat el portaveu parlamentari socialista, hi ha “un PP sense nord, amb un únic soci que és Vox, que ven els nostres drets a la ultradreta, per la qual cosa demà demanarem a Prohens que digui que no a l’oficina d’imposició lingüística”.

Durant la sessió de control del ple de demà, el Grup Parlamentari Socialista mantindrà qüestions importants en totes les matèries, com l’eliminació de l’Oficina Anticorrupció, o la dimissió del director general d’IB3.

La interpel·lació serà sobre turisme, perquè “en tres setmanes hem sentit tres posicionaments diferents del conseller Bauzá”. En aquest sentit, Negueruela ha denunciat com el conseller primer va dir que llevaria la moratòria de places turístiques, després que la llevarà només a Menorca, i després que la mantindrà fins que s’aprovi una nova llei turística el 2025, per la qual cosa aquesta moratòria seria efectiva.

“El conseller tendrà el nostre suport si manté la llei turística en els termes que està aprovada, també pel que fa a la normativa dels llits elevables per a les cambreres de pis”, ha avançat el portaveu socialista, qui ha criticat que el Govern tengui posicionaments contradictoris pel que fa als llits elevables, a l’ampliació d’habitacions als hotels o al límit d’arribada de creuers al Port de Palma.

Finalment, Negueruela ha fet referència a la investidura fallida de Feijóo, assegurant que “aquest cap de setmana han fet un exercici d’autoajuda per fer pressió interna abans de constatar a partir de demà el fracàs d’un partit que tan sols té a Vox”.

Comments are closed