El PSIB-PSOE demana l’actualització de la llei estatal contra la violència de gènere per ampliar-ne els supòsits de protecció de les dones víctimes de violència masclista

El Grup Parlamentari Socialista ha impulsat una declaració institucional amb motiu del 25N, Dia internacional contra les violències cap a les dones, que finalment no podrà ser llegida en plenari pel “boicoteig i bloqueig” de VOX

El Grup Parlamentari Socialista defensarà en el ple del Parlament de demà una Proposició No de Llei per refermar la lluita contra la violència masclista, a través de la qual instarà el Govern de l’Estat a actualitzar la llei contra la violència de gènere aprovada el 2004 perquè n’ampliï els supòsits de protecció cap a les dones.

Tal com ha explicat la portaveu parlamentària dels socialistes, Sílvia Cano, el que es demana amb aquesta iniciativa, que es presenta conjuntament amb els grups que donen suport al pacte de Govern, és que la llei estatal contempli també com a violència de gènere -a més de les violències física, psicològica i sexual-, els matrimonis forçosos, les mutilacions genitals femenines, els avortaments i esterilitzacions forçosos, l’assetjament sexual i la tracta amb finalitat d’explotació sexual.

Cal recordar que aquests supòsits ja es recullen la legislació autonòmica i en la declaració d’Istanbul, adoptada pel Consell d’Europa.

A més a més, aquesta iniciativa, que es fa ressò de les reivindicacions feministes, també insta el Govern de les Illes Balears a seguir treballant en el Pacte Social contra les violències masclistes, a enfortir la tasca preventiva i educativa, a convocar la Comissió d’Igualtat abans que acabi 2019.

Així mateix, aquesta PNL insta l’executiu autonòmic a fer campanyes dirigides al denominat turisme de gatera, “que malauradament tantes vegades deriva en agressions sexuals, violacions de joves, proxenetisme i explotació sexual”, ha recordat Cano fent menció del pla autonòmic de lluita contra la tracta amb finalitats sexuals.

“Aquesta lluita és més necessària que mai”, ha dit Cano en referència a la lluita contra la violència de gènere, la qual ha acabat amb la vida de 1027 dones a Espanya des que es tenen registres, elevant a 52 el nombre d’assassinades enguany, la darrera de les quals avui mateix.

Enfront d’aquestes xifres esfereïdores, Cano ha recordat que “no podem romandre impassibles, sinó que hem de reaccionar”, i ha posat d’exemple aquesta iniciativa, per a la qual espera “el suport de totes les forces parlamentàries”.

A més d’aquesta PNL, Cano ha recordat que els socialistes participaran de totes les activitats programades aquesta setmana, que presentaran mocions en tots els ajuntaments de les illes on tenguin representació i que han impulsat una declaració institucional a la cambra autonòmica, la qual no podrà ser adoptada perquè no ha rebut el suport unànime de totes les forces parlamentàries.

“Ha quedat en una proposta perquè un partit ha decidit boicotejar-la”, ha exposat Cano en referència a la negació de VOX de mostrar-se a favor.

En aquest sentit, la portaveu socialista ha explicat que “no farem cap concessió a l’extrema dreta antifeminista en els seus plantejaments”, els quals només cerquen “desvirtuar aquesta lluita”.

“És un dèficit democràtic que s’assassini, de mitjana, una dona cada setmana i, com a demòcrates, ens ha de fer empegueir que s’emmascari aquesta violència masclista sota un paraigua de violència domèstica”, ha expressat contundent la socialista, alhora que ha insistit en el fet que “conceptualitzar bé és fonamental per després dirigir els esforços polítics i institucionals adequadament per combatre aquesta violència de gènere”.

Comments are closed