El PSIB-PSOE referma el seu rebuig més ferm i absolut contra tot classe de violència cap a les dones

Els socialistes impulsaran mocions per combatre la violència masclista en tots els ajuntaments i, en el Parlament de les Illes Balears, una declaració institucional i una Proposició No de Llei

Els Socialistes de les Illes Balears se sumen a la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència Cap a les Dones participant de totes les activitats previstes, entre les quals destaca la manifestació convocada pel Moviment Feminista de Mallorca, que tendrà lloc demà capvespre a Palma i que partirà a les 19 hores de la plaça d’Espanya.

L’assistència a aquesta manifestació és una mostra més del compromís dels socialistes per combatre aquesta xacra social, que ja ha acabat amb la vida de 1026 dones a Espanya des de l’any 2003, any en què es varen començar a registrar dades oficials. Només el 2019, 50 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles.

El compromís dels socialistes amb aquesta lluita, però, va més enllà de les paraules, traslladant-se als fets. D’aquesta manera, tots els grups socialistes municipals en ajuntaments de les Illes, formin part dels equips de govern o estiguin a l’oposició, impulsaran mocions per tal de reforçar les mesures dirigides a combatre qualsevol classe de violència cap a les dones.

Així mateix, el Grup Parlamentari Socialista ha impulsat una declaració institucional al Parlament per manifestar el rebuig a totes les formes de violència cap a les dones i declarar la “tolerància zero amb els maltractadors”.

La declaració insta a “reforçar la lleialtat institucional entre tots els grups polítics” per continuar enfortint la labor del Govern de les Illes Balears en la lluita contra aquesta xacra, considerada pels socialistes “la vulneració més estesa dels drets humans”, amb l’objectiu d’aconseguir “una societat lliure de violència masclista”.

En darrer terme, el Grup Parlamentari Socialista també ha presentat una Proposició No de Llei contra la violència masclista perquè sigui debatuda en el pròxim plenari de la cambra autonòmica, confiant que rebrà el suport majoritari de totes les forces amb representació.

D’aquesta manera, els socialistes refermen el rebuig més ferm i absolut a qualsevol classe de violència cap a les dones, una de les principals xacres que assoten la nostra societat.

Comments are closed