El PSIB-PSOE demana al Govern que faci complir la Llei de Memòria Democràtica i que l’Advocacia es personi en la causa judicial oberta contra Le Senne

Els socialistes continuen fent servir totes les vies possibles per fer possible que Gabriel Le Senne sigui destituït com a president del Parlament per la seva actitud antidemocràtica en exercici del seu càrrec.

El Grup Parlamentari Socialista continua amb la seva ofensiva per apartar a Gabriel Le Senne del càrrec de president del Parlament de les Illes Balears, i en aquest sentit, registrarà avui un escrit a la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques del Govern per tal que l’Advocacia de la Comunitat Autònoma es personi en la causa judicial oberta contra el president ultradretà.

En concret, l’escrit demana que el Consell de Govern acordi la personació de l’Advocacia en les diligències penals obertes en el Jutjat d’Instrucció número 1 de Palma, pels fets protagonitzats per Le Senne que podrien ser constitutius d’un presumpte delicte d’odi, donat el perjudici que es pot haver causat a les víctimes del franquisme en l’obligació de defensar la seva memòria, tal com estableix la llei 2/2018 de 13 d’abril de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears.

Es tracta, en definitiva, que l’Executiu de Marga Prohens compleixi amb la Llei de Memòria Democràtica, la qual cosa té obligació de fer mentre la normativa continuï en vigor.

Cal recordar que el Grup Parlamentari Socialista també va demanar a la Mesa del Parlament que la institució es personés en aquesta mateixa causa, la qual cosa va ser rebutjada continuant amb el segrest de la cambra per part de PP i Vox.

A més a més, cal tenir en compte que, per la via administrativa, el Grup Parlamentari Socialista també va denunciar els fets davant la Conselleria de Presidència per tal que apliqui la Llei de Memòria Democràtica i incoï el procediment sancionador corresponent, atès que els atacs de Le Senne podrien constituir una infracció greu prevista en la normativa encara en vigor, amb una sanció d’entre 2.001 i 10.000 euros.

En qualsevol cas, el PSIB-PSOE insisteix a denunciar la protecció que el PP de Marga Prohens està oferint a Le Senne, mantenint-lo en el càrrec després de la lamentable actitud contra dues diputades socialistes i contra un símbol de la Memòria Democràtica a les illes, per la qual cosa demana la seva dimissió immediata.

Comments are closed