El PSIB-PSOE exigeix la dimissió immediata de Le Senne després de conèixer-se la investigació del jutge contra el president

Cap president de Parlament ha estat amb una causa penal oberta per l’exercici de la seva responsabilitat, per la qual cosa exigeix a Prohens que no en sigui còmplice i que aprovi la revocació, amb els vots que Francina Armengol li ha ofert

El portaveu diputat del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha tornat a demanar avui la dimissió del president del Parlament, Gabriel Le Senne, després que el Jutjat número 1 de Palma hagi obert investigació del membre de Vox per presumptes delictes d’odi. A més, el portaveu socialista ha recordat que mai fins ara, cap president de cap parlament autonòmic d’Espanya ha continuat exercint en el càrrec si tenia alguna causa penal oberta pel mal exercici en el seu càrrec, com és el cas de Le Senne.

Negueruela, que ha fet aquestes declaracions en haver acabat la reunió de la Mesa del Parlament, juntament amb la vicepresidenta i la secretaria segones del Parlament, les diputades socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa, ha insistit que Vox continua amb el segrest del Parlament, amb la complicitat del PP, que permet rebutjar totes les accions que s’han plantejat com a conseqüència dels fets vergonyosos protagonitzats el mes passat per Le Senne. “El PP no hauria de permetre que Le Senne arribi al 18 de juliol essent president” (dia que el jutge ha fixat perquè les parts ratifiquin la denúncia per delictes d’odi contra el president de Vox).

Per evitar que el Parlament continuï en una situació de vergonya, el PSIB-PSOE insta al PP que aprofiti la pròxima Junta de portaveus (fixada per al dia 17 de juliol) per aprovar la convocatòria d’un plenari extraordinari o de la Diputació Permanent per debatre i aprovar la revocació del president del Parlament. Negueruela ha recordat a la presidenta Prohens que si el PP vota per treure Le Senne i recuperar la dignitat del Parlament comptarà amb els vots necessaris del PSIB-PSOE, tal com va oferir fa unes setmanes la secretària general del Partit Socialista a les Illes, Francina Armengol.

D’altra banda, Negueruela ha reaccionat davant les manifestacions fetes avui per Le Senne, i ha recordat que l’ultradretà no és qui per valorar si hi ha causa penal o no pels fets que va protagonitzar el juny, i molt menys “quan n’és part implicada”.

“Li agradi o no, el que va fer és un delicte d’odi, i aquestes coses passen quan poses a feixistes a les institucions”, ha afirmat per recordar que “el PP és còmplice de mantenir aquesta situació d’indignitat”.

Una mesa segrestada pels interessos de Vox

Per la seva banda, Mercedes Garrido ha indicat que la reunió de la Mesa del Parlament celebrada avui “no ha estat agradable” perquè Vox i PP han rebutjat totes les propostes amb relació al cas, presentades tant pel Partit Socialista com per la resta de formacions de l’oposició. “La justícia va molt més ràpida que el Parlament”, ha expressat Garrido, per informar que la Mesa encara no ha posat data per debatre la remoció de Le Senne.

En aquest sentit, Garrido ha explicat que el PSIB-PSOE ha sol·licitat un informe dels lletrats del Parlament sobre els fets, que ha estat rebutjat per Le Senne, “el qual s’hauria d’haver abstingut, perquè n’és part afectada personalment, però ha votat en contra, junt amb el PP”.

D’altra banda, la diputada socialista també ha informat Le Senne  que si no convocat un plenari de manera urgent per debatre la remoció del president, pot incórrer en un delicte de prevaricació, per negar-se a convocar i posar el punt a l’ordre del dia.

 

Un altre document que no s’ha admès a la consideració de la Mesa és la petició del Grup Socialista perquè el Parlament es personi com a part implicada de la denúncia per delictes d’odi protagonitzat pel seu president, “perquè és la dignitat del Parlament la que s’ha vist perjudicada directament”, i la institució representa tota la ciutadania de les Illes Balears. Novament, el PP no ha permès que s’accepti la proposta.

Recursos addicionals

Comments are closed