El PSIB-PSOE exigeix al PP que respecti els drets dels menors migrants i abandoni les posicions feixistes de VOX

El diputat Omar Lamin recorda al Govern de Prohens que no pot negar l’acollida i les oportunitats als infants migrants que arriben a les Illes sense els seus progenitors

El diputat del PSIB-PSOE Omar Lamin ha demanat avui que el Govern de Prohens es pronunciï davant l’arribada d’infants migrants a les Illes, i que digui si es posa al costat dels drets humans o de les postures ultres que promou Vox. Lamin ha recordat que són les institucions les que tenen la responsabilitat d’acollir els infants migrants, una vegada han passat la frontera, i que aquests menors tenen uns drets internacionals reconeguts que cal respectar.

Per això, el diputat socialista ha rebutjat tota la campanya d’estigmatització mediàtica i social que impulsa Vox, amb la complicitat silenciosa del PP, i que presenta la situació com un problema de seguretat i convivència, deshumanitzant les persones migrades que arriben a les nostres terres, en lloc de cercar recursos per acollir aquests infants, que són “la diana de la criminalització i estigmatització per part del PP i Vox, perquè són un col·lectiu social molt vulnerable”, ha expressat.

En aquest sentit, Lamin s’ha demanat si el PP i la presidenta Prohens continuaran plegant-se a tot allò que li exigeix Vox, o bé abandonarà les postures racistes i xenòfobes que impulsa la ultradreta: “Estarà el PP amb Vox, que vol utilitzar l’Armada per enfonsar pasteres amb éssers humans, o estarà amb els drets humans?”.

 

Davant aquest discurs xenòfob que fomenta la ultradreta, el PSIB-PSOE ha registrat una Proposició No de Llei amb una bateria de mesures al Parlament per evitar aquests posicionaments, en especial els que afecten els menors que arriben no acompanyats, i que es garanteixen els drets que els emparen internacionalment.

En concret, des del PSIB-PSOE s’insta a:

  1.  lluitar contra la incitació a l’odi, des de la responsabilitat que suposa un càrrec públic, i denunciar qualsevol acte d’intolerància cap als infants migrants.
  2. Complir la Llei i convencions de protecció a la infància, des de la Llei 9/2019 de les Illes Balears fins a la Convenció de Drets dels infants, així com altres normatives de protecció a la infància.
  3. Prevenir conductes aporofòbiques i els discursos d’odi, treballant per prevenir conductes discriminatòries que vulneren els drets humans i la dignitat de les persones migrants.
  4. Impulsar campanyes de sensibilització social, per mostrar la realitat dels infants migrants no acompanyats i fomentar-ne la inclusió social.
  5. Donar compliment als compromisos d’acollida, perquè tots els infants rebin l’atenció i la protecció necessàries.
  6. Donar suport als consells insulars, amb finançament i logística, per gestionar l’acollida d’infants migrants, incloent-hi la formació de personal i la creació d’infraestructures adequades.

Lamin ha recordat que el PSIB-PSOE continuarà lluitant des de la responsabilitat de garantir “una societat inclusiva, justa i igualitària, on totes les persones tenguin els mateixos drets i oportunitats. Les nostres institucions han de liderar amb l’exemple, garantint una acollida digna i justa i rebutjant qualsevol forma de discriminació i criminalització” com la que està exercint Vox amb els discursos d’odi, assumits sense escrúpols per part del PP.

Recursos addicionals

Comments are closed