El PSIB-PSOE demana al PP que no cedeixi al xantatge de Vox amb 20 milions d’euros per posar en marxa la segregació lingüística

El ple del Parlament prendrà en consideració demà, previsiblement per unanimitat, una Proposició de Llei del Grup Socialista de suport i protecció al sector del taxi

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat al PP que no accepti el xantatge de Vox i rebutgi l’esmena als pressuposts de 20 milions d’euros per posar en marxa la segregació lingüística a les aules.

Negueruela ha advertit que “20 milions d’euros no suposen un projecte pilot com ens havia dit el conseller Vera, sinó que són per posar en marxa una vertadera xarxa per a la segregació a les nostres illes”. De fet, 20 milions per trimestre suposen pràcticament 80 milions d’euros a l’any per escometre la segregació que demana Vox.

Amb tot, el portaveu socialista ha recordat que la comunitat educativa ja ha dit que rebutja aquesta iniciativa, per la qual cosa ha lamentat que “Vox marca l’agenda al PP amb les seves dèries ideològiques que no són la realitat de la ciutadania”.

Tot plegat, quan “duim 6 mesos de Govern de Marga Prohens en els quals estam vivint una situació d’inestabilitat a totes les illes”. D’aquesta manera, Negueruela ha denunciat que a Menorca “el PP està en minoria i no té els pressuposts insulars en marxa”, mentre que a Formentera “tenen la institució bloquejada”.

Mentre el Govern no fa els deures amb els principals sectors econòmics, el ple de demà aprovarà, previsiblement per unanimitat, la presa en consideració d’una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista de suport i protecció al sector del taxi.

Una normativa que els socialistes presenten consensuada amb el sector i que aporta un marc més estable per al taxi, tenint en compte que les associacions del sector han expressat avui el seu suport a la llei, la qual cosa ha agraït Negueruela.

A més a més, el portaveu socialista ha apuntat que des que es va registrar la llei ja s’han vist els primers fruits. “Primer vam sentir el vicepresident dient que ja no eliminarien l’antelació de 30 minuts per reservar un VTC, però el que no va dir és que no ho faran perquè no tenen els suports parlamentaris per fer-ho, amb la qual cosa el Govern fa passes enrere des que tenim la llei registrada”.

Compareixença de Marta Vidal

Un altre dels punts importants del ple de demà serà la compareixença de la consellera de Territori, Habitatge i Mobilitat, Marta Vidal, a petició del Grup Parlamentari Socialista.

El portaveu adjunt, Marc Pons, ha destacat que la consellera haurà de donar moltes explicacions, pel fet que a mitjan juliol, en plena campanya per les eleccions generals, anunciés juntament amb Toni Costa que finalment el Govern no exercia el dret de compra de 88 habitatges propietat de Metrovacesa i que duien a fiscalia a l’anterior conselleria, plantejant determinades sospites vinculades a la corrupció i argumentant que s’incomplien determinats aspectes normatius que provocaven un sobrecost.

Davant aquests fets, el Grup Parlamentari Socialista va demanar explicacions a la consellera i 5 mesos després, Vidal “compareixerà forçada pel debat de la creació o no d’una comissió d’investigació, per la qual cosa no tendrà més remei que explicar els motius pels quals va prendre aquestes dues decisions”, ha advertit Pons.

El portaveu adjunt ha recordat que en aquests mesos “no hem tengut cap resposta, ni oral ni escrita, amb cap document que demostri cap incompliment per part de l’anterior Govern en relació amb la decisió de voler adquirir els 88 habitatges”.

A més a més, Pons ha explicat que “els preus amb els quals s’acordava la compra d’aquests 88 habitatges estan per davall fins i tot del que Vidal considera habitatges de preu limitat i, per tant, no hi havia cap mena de sobrecost”, a la qual cosa ha afegit que “la consellera va decidir remetre a fiscalia l’expedient sense ser capaç de construir un argumentari d’escrit d’acusació”.

Pel Grup Parlamentari Socialista és, per tant, “una cortina de fum per justificar una passa enrere del Govern i permetre que Metrovacesa acabés venent aquests 88 habitatges a qui tenia una segona opció de compra que era el fons d’inversió AEW Invest”.

Amb tot plegat, Marta Vidal haurà de respondre quines relacions tenia amb aquest fons d’inversió i perquè s’hi va reunir després de guanyar les eleccions i abans de ser nomenada consellera, tenint en compte que va fer feina per aquest fons quan treballava com a professional liberal.

Pel que fa a la creació d’una comissió d’investigació, Pons ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista votarà a favor.

Finalment, el portaveu adjunt ha criticat que “el comportament de Marta Vidal no ha estat el més exemplar de tots, tardant molt a presentar la Declaració de Béns i dirigint durant uns mesos la conselleria i dues societats a la vegada; i fent un ús patrimonial d’espais públics on es reservava fins i tot aparcaments per ella”.

Comments are closed