El PSIB-PSOE demana explicacions a Marta Vidal perquè continua figurant com a administradora única i propietària d’una societat immobiliària

Mercedes Garrido ha acusat Vidal de provocar un benefici de 8,5 milions d’euros per al fons voltor AEW Invest per la retroacció de la compra pel dret de tempteig i retracte de 88 habitatges del Nou Llevant de Palma

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Mercedes Garrido, ha demanat explicacions a la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, pel fet que a dia d’avui continua figurant com a administradora única i propietària d’una societat immobiliària de la qual presumptament s’havia desfet per ser incompatible amb el càrrec de consellera del ram, segons confirma el registre mercantil avui mateix.

Durant la compareixença de Vidal a petició del Grup Parlamentari Socialista, Garrido ha defensat que la consellera “està incapacitada per exercir el seu càrrec, tant legalment com ètica i moralment”. La socialista ho ha justificat pel fet que Vidal hagi ocultat a la seva declaració de béns el fet de ser apoderada general “d’una empresa fosca que està als papers de Panamà”; a més de combinar la tasca de consellera d’Habitatge del Govern amb l’administració d’una societat immobiliària.

En vista de les actuacions de la consellera i de les seves relacions amb el fons voltor, Garrido ha considerat necessari analitzar la retracció de la compravenda dels 88 habitatges del carrer Brotat de Palma, propietat de Metrovacesa.

En aquest sentit, la diputada socialista ha acusat la consellera de ser “col·laboradora necessària perquè el fons voltor guanyés 8,5 milions d’euros amb aquesta retracció i perquè Metrovacesa no pagués indemnitzacions milionàries al fons voltor AEW Invest”.

Uns fets que, tal com ha explicat Garrido, tenen lloc “a tres dies de les eleccions generals, amb el doble objectiu de criticar l’anterior Govern i com a única excusa que poden fer servir per a la retroacció de la compravenda d’aquests habitatges”.

Una vegada descobert el motiu pel qual el Govern de Prohens no va continuar endavant amb el dret de tempteig i retracte d’aquests habitatges, Garrido ha desmuntat una a una les mentides de la consellera Vidal. D’aquesta manera, ha recordat que el Govern anterior estava en plenes funcions quan va prendre la decisió d’exercir el dret de compravenda.

A més a més, Garrido ha fet referència a les relacions de la consellera amb el fons voltor AEW Invest, recordant la petició de reunió d’un intermediari amb Vidal, mitjançant un correu electrònic en el qual posava expressament que la nova consellera ja sabia de la petició de cita de reunió, per la qual cosa “Vidal sabia molt bé el que li anava a demanar l’intermediari del fons voltor”.

Per tot plegat, Garrido ha remarcat que “la fiscalia ha d’investigar les relacions de la consellera amb els fons voltor i amb Metrovacesa i els doblers que va perdre la comunitat autònoma amb això”, a la qual cosa ha afegit que “el que va fer l’anterior executiu és voler treure habitatges a un preu per davall del preu de mercat perquè els ciutadans el puguin llogar”.

En conseqüència, el Grup Parlamentari Socialista ha votat a favor de la creació d’una comissió d’investigació sobre l’adquisició d’aquests 88 habitatges.

Comments are closed