Unanimitat al Parlament per tramitar la llei del PSIB-PSOE de suport i protecció al sector del taxi

Més de 200 taxistes expressen a la cambra autonòmica el seu suport a la proposta socialista, amb les tres associacions del taxi al capdavant

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat la presa en consideració de la Proposició de Llei del Grup Parlamentari Socialista per a la millora de la regulació dels serveis de transport amb vehicles de fins a nou places a les illes.

El portaveu socialista, Iago Negueruela, ha defensat que presenta una llei necessària per protegir i donar suport al sector del taxi, pel qual ha demanat “valentia per no jugar amb un àmbit que pateix de forma permanent canvis en el seu model per la irrupció d’empreses multinacionals”.

Davant aquesta realitat, el portaveu socialista ha assegurat que “no hi ha res més contrari a la llibertat que els grans monopolis com Uber o Cabify, no pot ser que quatre empreses vulguin controlar el transport a escala mundial, perquè això és estrangular a les petites i mitjanes empreses per acabar assumint-les com a treballadors sota les seves marques”.

Negueruela ha apuntat que “ja que el Govern no regula feim la regulació des del Parlament, i el que ha de fer l’Executiu és vigilar i controlar, perquè Uber ha aparegut amb el canvi de Govern”.

Amb tot, la llei planteja definir un àmbit d’actuació insular, per evitar que es puguin traslladar llicències VTC d’una illa a una altra i que les illes que no han fet un control sobre les VTC, com pot ser Eivissa, permetin que milers de llicències vagin a altres illes.

D’altra banda, es preveu la doble llicència, la urbana i la interurbana, com a condició exigible a qui vulgui exercir, la qual suposarà un principi d’igualtat entre VTC i el sector del taxi. Finalment, es manté la precontractació obligatòria de 30 minuts com preveu la legislació actual.

Negueruela ha agraït al conjunt del sector la seva presència al Parlament, amb uns 200 taxistes a fora de la cambra per expressar el seu suport a la llei, i ha estès la mà a la resta de grups polítics per millorar la normativa que finalment surti de la cambra autonòmica.

Comments are closed