El PSIB-PSOE demana al PP que retiri la iniciativa en la qual exigeix que s’inclogui el factor d’insularitat als PGE per al 2022 per ser “extemporània”

Pilar Costa: ”Aquesta proposta no té cap sentit, ja que la setmana passada el Govern de les Illes Balears va acordar incloure 183 milions d’euros de factor d’insularitat als pressupostos del pròxim any”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat al Partit Popular que retiri la Proposició No de Llei, que es debatrà aquest dimarts al ple del Parlament de les Illes Balears,  en la qual exigeix que es reuneixi la Comissió Mixta d’Economia i Hisenda perquè s’inclogui el factor d’insularitat en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, a més de la reprovació a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

D’aquesta manera, Costa ha explicat que “aquesta proposta no té cap sentit, ja que la setmana passada el Govern de les Illes Balears ha acordat juntament amb el Govern d’Espanya incloure 183 milions d’euros de factor d’insularitat als pressupostos del pròxim any”. “Entenem que és extemporània i que no té sentit la seva reclamació”, ha incidit la portaveu socialista.

Cal recordar que l’acord del factor d’insularitat correspon a una xifra mínima de 110 milions d’euros que arribaran enguany en els pressupostos per al 2022, més 73 milions d’euros que vindran de manera extraordinària. “L’acord ascendeix a 623 milions d’euros per cinc anys, una partida importantíssima que té la satisfacció de la mesa de diàleg social, entitats, societat civil, consells i ajuntaments”, ha expressat Costa.

“Segurament el portaveu del Partit Popular dirà que tot això és insuficient i que hem de seguir endavant amb la part fiscal del Règim Especial per a les Illes Balears; una cosa que des del Grup Socialista hem defensat sempre”, a més Costa hi ha afegit que “Continuam fent feina, però sense remor, passa a passa, feina de formigueta, però constant i sobretot feina efectiva com ha quedat demostrat en aquest acord”.

També, Costa ha aprofitat per tornar a felicitat al Govern de la presidenta Francina Armengol que ha aconseguit un acord “molt positiu pels ciutadans de les Illes en el qual tots sortim guanyant”. “La majoria dels grups polítics han mostrat la seva satisfacció i inclús han reclamat la paternitat o maternitat de l’acord, cosa que ens sembla molt positiu, ja que fa que tothom se senti partícip d’aquest acord amb el Ministeri d’Hisenda”, ha subratllat Costa.

Finalment, la portaveu socialista ha volgut comentar la iniciativa del diputat socialista de la coalició de GentxFormentera, PSIB-PSOE i EUIB, Antonio Sanz, que interpel·larà al Govern de les Illes Balears perquè informi sobre el programa i el calendari perquè la descarbonització arribi a les centrals de Formentera.

“Un dels reptes marcats pel Govern de les Illes Balears i en el que està treballant de manera ferma des de la legislatura passada és la transició energètica, la descarbonització, perquè les illes es puguin arribar abastir d’energies netes, i la lluita per mitigar els efectes del canvi climàtic”, ha conclòs Costa.

Comments are closed