El PSIB-PSOE demana al PP que voti en contra de la lliure elecció de llengua de Vox perquè “és un TIL elevat a la màxima potència”

Iago Negueruela ha considerat “democràticament molt perillós” que la presidenta del Govern vulgui auditar a qui està investigant càrrecs seus per la trama de Campos

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat al PP que voti en contra de la Proposició No de Llei de Vox per a la lliure elecció de llengua en totes les etapes educatives que es debatrà demà al ple del Parlament pel fet de ser ”un TIL elevat a la màxima potència”.

Negueruela ha explicat que la proposta de la ultradreta és “gravíssima i amb un atac a la línia de flotació de la Llei de Normalització Lingüística, perquè tot el que posa el text és més dur que qualsevol altre aspecte que hagi tirat endavant el PP en aquestes illes”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha insistit en el fet que “el PP ha de dir no a Vox i mantenir els consensos històrics en matèria lingüística, perquè si dona el seu suport suposaria l’enfrontament més greu amb la comunitat educativa que ha viscut aquesta comunitat autònoma”.

Negueruela també ha criticat que la PNL de Vox “vol segregar alumnes i rompre amb tot d’acord amb un ideari ultra que està marcant l’acció de Govern en aquests primers 100 dies, incloent-hi també un calendari i la seva extensió a tota l’etapa educativa”.

A més a més, el portaveu socialista ha advertit que “el PP està disposat a sacrificar la convivència lingüística pel sostre de despesa”, per la qual cosa ha demanat als populars “que digui que no, han d’aturar tota aquesta assumpció de l’ideari de Vox perquè en política no val tot, tampoc suavitzar aquest text que s’ha de rebutjar totalment”.

En qualsevol cas, el Grup Parlamentari Socialista votarà en contra de la lliure elecció de llengua de Vox a totes les etapes educatives, sense presentar cap esmena.

D’altra banda, Negueruela ha acusat el PP de voler “auditar a qui els investiga”, en relació amb l’anunci de la presidenta del Govern, Marga Prohens, de voler fer una auditoria de l’oficina anticorrupció de les Illes Balears, la qual ja han anunciat que volen tancar.

Segons Negueruela, “és molt perillós que un partit que té una investigació en marxa sobre un assumpte tan delicat en matèria urbanística com la trama de Campos, digui que farà una auditoria a qui ho està investigant”.

El socialista ha remarcat al PP que deixin fer la seva feina als treballadors públics, mentre que ha denunciat que “el Govern vol tornar a una normativa de l’any 96 que va en contra de qualsevol norma comunitària en matèria de transparència i de lluita contra la corrupció”.

Comments are closed