Iago Negueruela repta a Prohens a traslladar a fiscalia l’expedient de Campos investigat per l’oficina anticorrupció que volen tancar

El Grup Parlamentari Socialista ha acusat el Govern de voler segregar als alumnes “per sexe, segons la llengua que parlen o pel seu nivell econòmic”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat a la presidenta del Govern per la urgència que tenia el Govern dilluns passat per registrar el tancament de l’oficina anticorrupció.

En concret, Negueruela ha recordat que els fets que investiga aquesta oficina contra un alt càrrec de Prohens “afecten un ajuntament molt concret com el de Campos i amb infraccions urbanístiques molt greus”. Per això, el portaveu parlamentari socialista ha traslladat a la presidenta que “el més ètic i elegant és que faci el mateix que va fer amb el fons voltor de la senyora Vidal i dugui l’expedient de Campos a la fiscalia”.

El portaveu socialista ha insistit que la normativa europea i estatal defensen les oficines anticorrupció, mentre que “la llei que el PP ha presentat recupera la normativa del 96, i des de llavors, tot ha canviat en matèria de transparència i lluita contra la corrupció”.

El portaveu socialista ha criticat també que el tancament de l’oficina “no apareix a cap lloc del programa electoral del PP”, i ha demanat respecte per les treballadores i els treballadors públics que des d’aquest organisme fan la seva feina.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu adjunt, Marc Pons, durant la sessió de control al Govern, assegurant que “la presidenta ha fet a la consellera de Presidència un encàrrec enverinat, com és el fet de justificar que amb la supressió de l’oficina milloraran en transparència, quan tothom sap que el que pretenen és arxivar l’expedient de Campos”.

Per part seva, la diputada Mercedes Garrido ha denunciat que “el PP s’ha dedicat des del primer dia a intentar desacreditar l’oficina, i ho fa per tenir una excusa per tancar-la, perquè des del primer dia ha investigat al president del Consell d’Eivissa, perquè investiga al director general d’Emergències i perquè haurà d’investigar a una consellera que ha estat incompatible durant més d’un mes”.

Finalment, el diputat Marco Guerrero ha denunciat que “el PP no veu quin missatge donen a la ciutadania tancant l’oficina anticorrupció, tornam als temps més foscs de Matas i si en el futur apareix un cas de corrupció, Prohens no podrà dir que va fer tot el possible per evitar-ho”.

Lliure elecció de llengua

Pel que fa a la lliure elecció de llengua als centres educatius, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens, d’anar més enfora que el TIL de Bauzá amb la lliure elecció de llengua a les escoles de les Balears.

El socialista ha denunciat que “tristament estam vivint un mercadeig d’esmenes del PP a la Proposició No de Llei de Vox”, i ha avançat que “la llengua és un element de cohesió”, per la qual cosa ha allargat la mà dels socialistes per rebutjar per complet la proposta de Vox.

Negueruela ha assegurat que “les esmenes del PP van en la direcció del conflicte, dinamiten la pau educativa, els consensos i són un atac frontal a la llengua pròpia”.

El portaveu socialista ha advertit que cap de les esmenes presentades pel PP “figuren al seu programa electoral, perquè en cap moment va dir a la gent que faria un nou TIL quan es va presentar a les eleccions”. A més a més, Negueruela ha remarcat que “Prohens va dir que aprendre dels errors i les esmenes del PP és tornar a ells”.

Finalment, ha reconegut que “per jo aprendre català no és un càstig com vostè va dir ahir, per jo és un honor i una responsabilitat, una mostra de respecte a tota la població i la millor manera de demostrar que el que ens estimam més d’aquesta terra també és la nostra llengua”.

Per part seva, la diputada socialista, Amanda Fernández, ha destacat que “el PP creu en el model segregador i el potencia, també per la llengua, duen la segregació al cos”.

Per això, Fernández ha defensat que “uns defensam protegir la nostra llengua i altres defensen que als centres se segreguin els alumnes segons la llengua que parlin”; a la qual cosa ha afegit que “ells defensen una escola i una societat desigual i segregadora per sexe, per nivell econòmic i per llengua, mentre que nosaltres continuarem defensant una societat diversa, plural i integradora”.

Comments are closed