El PSIB-PSOE demana el vot a favor d’una normativa contra el turisme d’excessos que aportarà “més prosperitat econòmica, major redistribució i millor feina”

Sílvia Cano ha defensat el decret llei per un turisme de qualitat perquè “és valent, pioner i consensuat amb el sector”

El Grup Parlamentari Socialista ha expressat el seu vot a favor de la validació del decret llei contra el turisme d’excessos i per a un turisme de qualitat que es debatrà demà al ple del Parlament.

Així ho ha anunciat la portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano, qui ha definit la normativa com a “molt valenta”, amb la qual “enviam un missatge al món molt clar, com és el de que no volem un turisme de gatera que perjudica la nostra imatge com a destinació turística de primer nivell i que apostam per un turisme de qualitat, que vengui a les nostres illes pel paisatge, el patrimoni, la cultura, l’esport, la gastronomia i tantes coses positives que tenim per oferir”.

En aquest sentit, Cano ha afegit que “turisme de qualitat és igual a més prosperitat, millor feina i major redistribució de la riquesa”, per la qual cosa “volem deixar de ser notícia per casos de balconing i de promocions alcohòliques per passar a liderar un turisme de qualitat que posa límits als excessos”.

De fet, per a la portaveu socialista el decret “posa a les nostres illes a l’avantguarda en matèria turística, sent referència per a altres territoris com ja ho vam ser amb la Llei de Residus o la Llei de Canvi Climàtic”.

A més a més, Cano ha defensat el format del decret llei per a impulsar aquesta nova normativa, ja que “aportarà seguretat jurídica i s’aprova just abans de començar la temporada turística, donant un marge de temps suficient als establiments, restauradors i zones afectades perquè es puguin adaptar i conèixer la normativa, per la qual cosa és important que demà es validi el decret i no donar peu als intents de retardar-lo de la dreta”.

Per a Cano, un dels majors valors que té el decret llei és que “està consensuat amb el sector com vam poder veure a FITUR, per la qual cosa serà important veure què fa l’oposició i amb qui estan els del sí al turisme, perquè el decret és clarament un sí al turisme de qualitat”.

“Estam d’acord en el decret llei el Grup Parlamentari Socialista, la resta de grups que donen suport al Govern i el sector, veurem si el PP es torna a posicionar en contra del turisme com ja van fer eliminant 3 milions d’euros per a promoció turística o si aposten per una política valenta i decidida que avanci cap a l’excel·lència i la qualitat”.

Finalment, Cano ha manifestat la sorpresa dels socialistes “davant les informacions que confirmen que el PP instrumentalitzava el Govern d’Espanya fent un ús polític molt greu del Ministeri de l’Interior per destruir proves que els poguessin comprometre en relació a la seva caixa B”.

Per això, la portaveu socialista ha considerat que “fets tan preocupants com aquests demostren que en el seu moment va ser encertat fer una moció de censura que desterrés a Rajoy i al PP del Govern on tenien la corrupció institucionalitzada, de la mateixa manera que ens permet entendre la campanya impulsada contra Pedro Sánchez per amagar les seves vergonyes i evitar que es puguin destapar els seus escàndols”.

Comments are closed