El PSIB-PSOE demana a la Comissió Europea que mobilitzi “amb urgència” les ajudes pels efectes de la borrasca Glòria

Alícia Homs considera que aquest temporal “ha de servir com una crida a l’acció per a la Unió Europea, perquè els efectes del canvi climàtic tenen una incidència especial en el Mediterrani espanyol”

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha intervingut avui al ple del Parlament Europeu per demanar a la Comissió Europea que mobilitzi “amb urgència” el Fons de Solidaritat Comú”, amb els mecanismes per destinar recursos a les regions afectades per la borrasca Glòria, en aquest cas les Illes Balears.

Homs ha defensat que aquest temporal “ha de servir com una crida a l’acció per a la Unió Europea, perquè els efectes del canvi climàtic afecten especialment el Mediterrani espanyol”.

En aquest sentit, ha recordat com el 2018 una intensíssima tormenta va donar la veu d’alarma amb les inundacions de Sant Llorenç, la qual es va cobrar la vida de 13 persones. Unes inundacions a les quals ha seguit la DANA d’octubre del 2019 i la borrasca Glòria de la setmana passada, per la qual continuen desaparegudes dues persones a Balears.

“Tot indica que aquests temporals tan intensos seran de cada vegada més freqüents, per la qual cosa, les regions que més els patim demanam ajuda tant per recuperar-nos dels seus efectes com per adaptar-nos a la nova realitat”.

A més a més, Homs la denunciat que les conseqüències del temporal han estat dobles a Balears, ja que als danys humans i materials “s’ha sumat la interrupció de l’abastiment d’aliments”, per la qual cosa “la Unió Europea s’ha de prendre més seriosament la insularitat com una condició de desavantatge”.

Homs ha fet aquestes reclamacions durant el debat sobre la resposta de la UE als desperfectes ocasionats pel temporal a Espanya. L’eurodiputada socialista també va registrar la setmana passada una pregunta dirigida a la Comissió Europea amb l’objectiu de saber què pensa fer la institució per ajudar als afectats pel temporal a les Illes Balears.

Comments are closed