El PSIB-PSOE demana el vot a tots els treballadors i les treballadores de Balears perquè “a la ultradreta i al feixisme se’ls frena votant”

Els sindicats UGT i CCOO han acompanyat als socialistes en el darrer missatge de campanya per demanar una mobilització massiva per a les eleccions europees als treballadors i les treballadores de les illes en favor dels partits progressistes i del PSIB-PSOE.

La candidata del PSIB-PSOE al Parlament Europeu, Alícia Homs, i el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, han demanat el vot dels treballadors i les treballadores de Balears des del Parc de la Mar de Palma, lloc emblemàtic on acaba la principal manifestació de l’1 de maig a les illes, i on han estat acompanyats del secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum del sindicat UGT, José García Relucio, i la secretària general de la Federació d’Ensenyament de CCOO, Maria Àngels Aguiló.

Homs ha demanat a la ciutadania de les Balears una mobilització màxima per diumenge perquè “ens ho jugam tot, el model europeu que la generació dels meus padrins i els meus pares van construir i em sent responsable de defensar-lo”.

La candidata socialista ha demanat el vot “a tota aquella gent que vol tenir un estat del benestar i accedir a un habitatge, que vol tenir un bon salari, a totes aquelles que vulguin continuar avançant en drets i no retrocedir i a tota la gent que aposti per protegir el planeta i les nostres illes”.

Homs ha advertit que “si l’extrema dreta, amb el blanquejament de la dreta, entren amb força al Parlament Europeu, no només retrocedirem en tot el que hem anat avançant aquests anys sinó que des de dins implosionaran el projecte europeu”, per la qual cosa ha demanat que diumenge tothom voti al Partit Socialista “per seguir avançant i tenir una Europa més solidària que posi a les persones al centre”.

Per part seva, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat el vot als treballadors i les treballadores de les illes “enfront d’una ultradreta que vol acabar amb l’estat del benestar, que no vol pensions públiques, que no vol salaris mínims interprofessionals i que no vol negociació col·lectiva”.

Enfront d’això, Negueruela ha explicat que hi ha “una esquerra més forta que mai disposada a frenar a la ultradreta de la mà dels treballadors i les treballadores”, alertant que “a la ultradreta i al feixisme se’ls frena votant”.

Negueruela ha lamentat que “el PP s’ha deixat sotmetre per Vox i, per tant, diumenge només hi cap una opció, el vot al Partit Socialista per frenar a la ultradreta, perquè sinó tots els avanços que hem guanyat es poden perdre”.

El portaveu socialista ha insistit en què “el que tenim els treballadors i les treballadores és el vot, és l’instrument més important de canvi i transformació, i l’hem d’exercir diumenge perquè el que volen és destruir el que hem aconseguit al llarg dels darrers 50 anys”.

Finalment, Negueruela ha agraït la presència i el suport en el darrer dia de campanya dels dos principals sindicats de classe de les Illes Balears, com són UGT i CCOO.

El secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum del sindicat UGT, José García Relucio, ha animat a tots els treballadors i les treballadores de tots els sectors que vagin a votar diumenge per la importància que tenen les eleccions europees, i ha assegurat que “per avançar en drets socials hem d’anar acompanyats d’Europa, amb els partits d’esquerra i amb el Partit Socialista, per aturar a la ultradreta que és la gran amenaça que tenen Espanya i Europa”.

La secretària general de la Federació d’Ensenyament de CCOO, Maria Àngels Aguiló, ha demanat a totes les persones treballadores que votin diumenge i que ho facin “per forces progressistes”, perquè “és important sobretot per la pujada de la ultradreta, blanquejada per la dreta, que posa en perill els drets adquirits, però també per poder millorar i progressar amb nous drets”.

Per acabar, la representant de CCOO ha reivindicat una Europa “verda, feminista, amb una educació pública de qualitat i gratuïta, amb una sanitat pública, amb una Europa on l’habitatge sigui un dret fonamental i sense especulació immobiliària, i en la qual s’harmonitzin les condicions laborals de les persones treballadores europees, perquè tenim preus europeus, sous espanyols i cada vegada pitjors condicions de vida”.

Comments are closed