El PSIB-PSOE proposarà a Europa la limitació de la compravenda de segones residències a estrangers a zones amb alta pressió demogràfica com Balears

Mercedes Garrido: “El PP tanca les portes a les famílies de classe mitjana i treballadora i les obre als fons voltor, als fons d’inversió i a les classes més afavorides”.  

El PSIB-PSOE s’ha desplaçat fins a un dels gairebé 200 habitatges de protecció oficial que el Govern de Marga Prohens té acabats i tancats sense entregar a la ciutadania que pot optar a un d’aquests recursos, per denunciar la inacció del PP i presentar les propostes dels socialistes per garantir el dret d’accés a l’habitatge per a les eleccions europees del 9 de juny.

La principal iniciativa que impulsaran els socialistes és una estratègia per les illes europees que prioritzi els residents “que són els que veritablement estan patint les conseqüències de la manca d’habitatge”.

En concret, el PSIB-PSOE es compromet a demanar a la Unió Europea que prengui mesures concretes perquè els territoris insulars, limitats i fràgils com les Illes Balears puguin tenir una legislació específica amb la qual regular la limitació de la compravenda d’habitatges de segones residències.

A més a més, la candidata al Parlament Europeu, Alícia Homs, ha anunciat el seu compromís d’impulsar una estratègia europea en matèria d’habitatge assequible, amb la qual “totes aquelles noves construccions que es facin reservin un 30% dels habitatges per a famílies vulnerables i un altre 30% per a famílies de classe mitjana i treballadora, perquè avui en dia lamentablement tenir una feina i un salari no garanteix tenir un habitatge”.

En tercer lloc, Homs ha remarcat la necessitat de lluitar contra el lloguer turístic il·legal, endurint la normativa actual, que el PP va rebaixar i no va votar a favor, per tal que les plataformes comercialitzadores tenguin l’obligació de demanar la llicència als propietaris per poder fer lloguer turístic.

Amb tot, la candidata socialista ha demanat el vot per al PSOE perquè “advocam per defensar els interessos de la ciutadania i al capdavant, tenim un PP de la mà de Vox que no només no té programa electoral sinó que amb les seves mesures afavoreix als de sempre, abandonant als joves de la nostra terra”.

Per part seva, la secretària de Política Autonòmica del PSIB-PSOE i diputada socialista, Mercedes Garrido, ha destacat la necessitat de poder limitar la compravenda de segones residències perquè “la manca d’habitatge és un problema que no és exclusiu de Balears sinó que es dona a tot Europa, d’una forma més agreujada a les zones que tenen una pressió demogràfica importantíssima com és el cas de les Balears”.

Per això, Garrido ha apostat per una solució europea perquè “els residents de les illes no tenen habitatges on viure i, per tant, no ens podem permetre que els habitatges que tenim es venguin als no residents i s’estableixin segones residències per a estrangers”.

Segons Garrido, “dins la legislació hi cap aquesta possibilitat i el que necessitam és posar-nos a fer feina en aquest sentit, però únicament ho podrem fer si es vota d’una manera decidida al Partit Socialista”.

Pel que fa als habitatges públics que Prohens no entrega a la ciutadania, Garrido ha insistit en què n’hi ha gairebé 200, tenint en compte que “els d’aquesta promoció que visitam avui, estan adjudicats a gairebé 60 famílies des del gener del 2023 i, un any després, encara no s’han entregat”.

Per això, Garrido ha acusat el PP de “tancar les portes a les famílies de classe mitjana i treballadora i obrir les portes als fons voltor, als fons d’inversió i a les classes més afavorides, que són per les que el PP governa”.

Comments are closed