El PSIB-PSOE demana la compareixença parlamentària de Marga Prohens per haver mentit sobre les presumptes il·legalitats de Jaume Porsell

El Grup Parlamentari Socialista també demana a la presidenta que comparegui a la Comissió d’Investigació del Parlament sobre la compra de material sanitari i digui per què va deixar caducar l’expedient de reclamació

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha anunciat que els socialistes demanaran la compareixença parlamentària urgent de la presidenta del Govern, Marga Prohens, la qual “veim que de manera continuada s’amaga i defuig de les responsabilitats de donar explicacions davant els fets greus que estan succeint”.

El Grup Parlamentari Socialista pretén que la presidenta expliqui “perquè va mentir sobre les presumptes il·legalitats del senyor Porsell”, després que dimarts al ple del Parlament digués que no cessaria al director general de Transparència, tret que hagués cobrat doblers amb les pernoctacions dels turistes perquè “sabia que l’establiment no disposava de llicència d’activitats i de canvi d’ús”.

Per al portaveu socialista, la destitució del director general de Transparència “arriba tard i malament”, després que des de l’oposició s’hagin posat de manifest una sèrie de dubtes que s’han anat contrastant.

En concret, Pons ha explicat que per tenir la Declaració Responsable d’Inici d’Activitat Turística (DRIAT) és necessari disposar de les places, de la llicència d’activitats i del canvi d’ús, i el conseller insular de Turisme ahir deia que Porsell no disposava de les dues darreres, per la qual cosa no pot disposar de les places turístiques. Així les coses, “Porsell o ha mentit o ha falsejat la documentació, i no sabem ni si tan sols tenia llicència d’obres per a l’habitatge o per a l’agroturisme”, ha denunciat el portaveu adjunt.

Amb tot, el portaveu socialista s’ha demanat si Prohens va posar el llistó de la destitució tan amunt per cobrir-se en cas que Porsell no tengués llicència d’activitats ni de canvi d’ús, per la qual cosa “hi ha explicacions que la presidenta ha de donar obligatòriament i no pot quedar en el silenci de la destitució una vegada ha quedat contrastada la mentida”.

En aquest sentit, Pons ha manifestat també la preocupació dels socialistes pel fet que “el Govern faci servir la falsedat o la mentida a l’hora d’encobrir determinades posicions, per la qual cosa una mentida en seu parlamentària per tapar les irregularitats i les falsedats del senyor Porsell demanen explicacions clares per part de la senyora Prohens”.

 

Comissió d’investigació

D’altra banda, avui acaba el termini per presentar el pla de treball de la comissió d’investigació sobre la compra de material sanitari durant la pandèmia. Des del Grup Parlamentari Socialista s’han demanat un total de 18 compareixences, amb l’objectiu de tenir “transparència i veritat”.

De les sol·licituds presentades pels socialistes, destaca la de la presidenta del Govern, Marga Prohens, perquè expliqui “perquè no s’atreveix a explicar fins a on va arribar en la decisió de la caducitat de l’expedient de reclamació”, ha criticat Pons. Se sumen també les peticions de compareixença per Javier Ureña, director general de l’IBSalut, i Antònia Perelló, directora de l’Advocacia de la comunitat autònoma.

Pons ha reiterat que “nosaltres no tenim inconvenient en donar totes les explicacions, però ha d’estar equiparat, i per part del Govern també hauria de comparèixer tothom que sigui oportú”, a la qual cosa ha considerat que “no és de rebut el pacte de PP i Vox per protegir la presidenta Prohens perquè no doni informació, vistes les tendències d’amagar-se darrere les falsedats que veim darrerament”.

Comments are closed