El PSIB-PSOE demana mantenir el front comú entre tots els partits polítics per a reivindicar les necessitats de finançament de Balears

Sílvia Cano: “És possible controlar la despesa mantenint els nostres compromisos en polítiques socials i en serveis públics fonamentals”

El ple del Parlament acollirà demà la compareixença de la presidenta Armengol per debatre sobre les necessitats de finançament de les illes, un fet que per la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, demostra “el respecte institucional de la presidenta al Parlament, assistint a la segona sessió plenària de la legislatura per retre comptes i donar explicacions sobre qüestions cabdals per a la nostra comunitat”.

De cara al debat, Cano ha demanat a tots els grups polítics “mantenir el front comú” per a reivindicar el que és just per a les nostres illes, ja que “quan anem junts aconseguim grans fites, com el REIB o el descompte de resident del 75% la passada legislatura”.

Pel que fa al PP, la portaveu socialista ha lamentat que “les darreres setmanes els hem vist amb una actitud alarmista i catastrofista”, per la qual cosa ha assegurat que “esperam que demà assisteixin a la compareixença amb propostes constructives, en positiu i amb les tisores enfundades”.

En aquest sentit, Cano ha avançat que enfront del model de retallades i privatitzacions que proposa el PP, “els socialistes insistirem en què hi ha una altra manera de fer política com hem demostrat des del 2015, perquè és possible controlar la despesa mantenint els nostres compromisos en polítiques socials i en serveis públics fonamentals”.

De fet, Cano ha recordat que la compareixença d’Armengol arriba en un moment en el qual “s’estan preparant els pressuposts de la comunitat per al 2020 i en un context econòmic de creixement superior al 2%, amb una previsió de continuar amb aquests termes l’any que ve, amb un augment del nombre de turistes i de la despesa turística i amb una afiliació rècord a la seguretat social”.

Ara bé, la socialista no ha ignorat que “és cert que estam pendents de les incerteses existents en el panorama global i del greuge que suposa tenir uns Pressuposts Generals de l’Estat el 2018 i de les dificultats que suposa tenir un Govern d’Espanya en funcions”.

Al ple de demà també es debatrà una Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista, signada també per Unides Podem, per reclamar al Govern d’Espanya una sortida legal per a desbloquejar aquests recursos. Una iniciativa que, tal com ha dit Cano, “Company demà tendrà l’oportunitat de votar a favor”.

La portaveu socialista ha insistit en què “són uns recursos irrenunciables per a nosaltres i des del Govern d’Espanya ja s’estan cercant solucions per transferir-los abans que acabi l’any, com ha manifestat la ministra Montero i el mateix Pedro Sánchez”.

Per això, la proposta socialista insta al Govern de les Illes Balears a esgotar la via del diàleg i a mantenir ferma la reivindicació davant Madrid perquè arribin aquests 177 milions, mentre que també demana convocar el Consell de Política Fiscal i Financera per establir els objectius de dèficit i de recursos del sistema de finançament.

Finalment, Cano ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista acceptarà les dues esmenes que presenta Més per Mallorca a aquesta PNL “per reforçar aquesta reivindicació”.

Comments are closed