El PSIB-PSOE demana que Prohens es disculpi de les acusacions fetes el passat ple, perquè mai s’ha atacat la seva persona

Negueruela expressa que malgrat el nerviosisme que manifesta el PP pel procés obert a Ureña en el cas de l’expedient caducat de les mascaretes, no hi ha motiu per difamar

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha expressat avui que és necessari rebaixar el clima de tensió que hi ha actualment amb el PP, però també és necessari que el PP, i la presidenta del Govern, Marga Prohens, retiri les paraules i acusacions que va realitzar al passat Plenari.

Segons ha explicat el portaveu del PSIB-PSOE, és comprensible que en el PP hi hagi nerviosisme, després que el jutge admetés a tràmit la denúncia contra Ureña que va formalitzar el PSIB-PSOE fa dues setmanes. També s’entén que el PP intentàs tapar que la Comissió d’Investigació que es constituí la setmana passada bloquejàs la compareixença de Prohens, gràcies als acords entre PP i VOX.

Però “estar nerviós no justifica en cap cas tot allò que va dir Prohens”, ha indicat Negueruela, qui ha afegit que les paraules de la presidenta “ataquen l’honorabilitat d’un partit, el PSOE, que avui 2 de maig compleix 145 anys, que compta amb moltes persones que han donat la seva vida pels valors de la democràcia”.

Negueruela també ha tornat a condemnar les amenaces que va rebre Prohens, com ja ha fet en anteriors ocasions, però s’ha qüestionat com és possible que “mitjans finançats pel PP puguin afirmar que el PSIB no ha condemnat” aquests atacs, “quan ho hem fet des de sempre, i així ho van recollir els dos diaris d’aquí”.

Per aquest motiu, el PSIB-PSOE ha registrat una queixa al Parlament, emparant-se amb l’article 119.3, en el que es demana que la presidenta Prohens retiri les greus acusacions proferides a la sessió plenària del 30 d’abril.

Així mateix, Negueruela s’ha demanat si realment el PP està disposat a abaixar el to: tot això es va produir quan el PP ja devia saber que el jutge havia incoat diligències prèvies contra Ureña, per presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació, “els tres pitjors delictes de què pot esser acusat un polític”.

“Crida poderosament l’atenció -ha conclòs- que la primera persona que té un procés obert pel tema de l’expedient caducat de les mascaretes sigui una algú del PP. Prohens hauria de donar explicacions”.

Recursos addicionals

Comments are closed