El PSIB-PSOE planteja que tots els demòcrates i moderats s’uneixin entorn del Partit Socialista a les eleccions europees per plantar cara al feixisme

Milena Herrera: “El Consolat de Mar no pot ser la màquina del fang i la desinformació”.

El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva per analitzar la situació política actual, sota la direcció de la secretària general, Francina Armengol.

Una situació política que passa per les eleccions europees del pròxim 9 de juny, que la portaveu del PSIB-PSOE, Milena Herrera, ha definit com “probablement la més important de la nostra generació, perquè ens jugam una Europa amb una internacional ultra que tracta d’imposar la seva agenda regressiva mitjançant la destrucció de l’adversari, o una Europa de drets, que planta cara a qui vol acabar amb els drets humans i que aposta pel feminisme, la feina de qualitat i la lluita contra el canvi climàtic, sense negacionismes”.

La portaveu socialista ha lamentat les manifestacions feixistes que han tengut aquest lloc aquest cap de setmana a Itàlia, i ha assegurat que “el Partit Socialista es presenta en aquestes eleccions com l’opció útil, tranquil·la, moderada, que planteja solucions als reptes de futur que tenim i que pot garantir un període de prosperitat, de pau i d’avanços, front una dreta que es plega a la ultradreta i que cada vegada està més radicalitzada”.

Per aturar la “internacional ultra”, Herrera ha defensat la necessitat que “tots els demòcrates i moderats ens unim entorn del Partit Socialista”, per la qual cosa ha proposat “plantar cara al feixisme, a la utilització del Parlament Europeu per a interessos partidistes com ha fet el PP balear aquesta legislatura i a la utilització de la cambra com a espai de crispació, desinformació i fang”.

Finalment, Herrera també s’ha presentat com l’opció útil “per totes aquelles persones decebudes amb un Govern de Marga Prohens que ha creat problemes allà on no n’hi havia i que ha suposat retrocessos en tot allò que ens identifica com a societat, com és la llengua pròpia, la defensa de la memòria democràtica, la transparència i el bon govern, la igualtat o els drets dels treballadors i les treballadores”.

A més a més, la portaveu socialista ha avançat que el partit es pren com a pròpia la reflexió del president del Govern d’Espanya i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per millorar la democràcia a través de la rebaixa de la crispació, de l’enfortiment del diàleg i del retorn a la política útil.

Per això, ha criticat que a Balears estam veient com “qui hauria de ser la presidenta de tots i totes fa acusacions falses sobre el principal partit de l’oposició en relació amb unes amenaces de mort rebudes per la presidenta que des del primer moment hem condemnat”.

Herrera ha recordat que el PSIB-PSOE “és un partit digne, que avui mateix compleix 145 anys d’història, format per persones corrents que dediquen un temps de la seva vida a millorar el dia a dia de la ciutadania, sigui des de la militància activa o des d’un càrrec institucional o orgànic”.

En conseqüència, la portaveu socialista ha rebutjat les acusacions de la presidenta i li ha reclamat “que abandoni el camí del fang, la crispació i les acusacions falses, perquè el Consolat de Mar no pot ser la màquina del fang i la desinformació”.

Herrera ha reconegut que la ciutadania reclama “política útil, diàleg i consens per arreglar els seus problemes, altura de mires i servei públic, i això és el que representa el Partit Socialista”.

En relació amb les manifestacions de l’1 de maig, Herrera ha anunciat que el PSIB-PSOE recull les reivindicacions expressades pels sindicats i la classe mitjana i treballadora per tenir millors salaris i la reducció de la jornada laboral, assegurant que són “plantejaments que compartim i que defensarem”.

Finalment, la portaveu socialista ha animat a tota la ciutadania de les illes a sumar-se a la mobilització convocada per diumenge per l’Obra Cultural Balear i Joves per la Llengua en defensa de la llengua pròpia, a la qual també assistiran nombrosos representants del PSIB-PSOE.

Comments are closed