El PSIB-PSOE considera l’informe de l’ONU sobre memòria democràtica una “estirada d’orelles” al Govern de Marga Prohens

Els socialistes recorden que les eleccions europees del 9 de juny seran una bona oportunitat per aturar la “internacional ultra”.

El PSIB-PSOE considera que l’informe elaborat per l’ONU en una comunicació conjunta elaborada pel Relator Especial sobre la promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició, el Grup de Treball sobre les Desaparicions Forçades o Involuntàries i el Relator Especial sobre execucions extrajudicials, sumàries o arbitràries, suposa “una estirada d’orelles” al Govern de marga Prohens per la seva intenció de derogar la Llei de Memòria Democràtica de les Illes Balears.

Així ho ha defensat el diputat socialista Omar Lamin, qui ha considerat que l’ONU adverteix als governs “negacionistes, radicals i revisionistes”, que compleixin amb els drets humans i garanteixin les polítiques de veritat, justícia i garanties de no repetició, la qual cosa “no implica només el compliment de la Llei de Fosses, com defensa el Govern, sinó també el manteniment de les polítiques de memòria democràtica previstes en la llei que PP i Vox es volen carregar”.

D’aquesta manera, Lamin ha defensat que “l’’ONU fa una clara estirada d’orelles als governs que no tenen escrúpols que no desmereixen cap oportunitat per atacar als més dèbils i sobretot per caure en les dèries de la ultradreta”.

Un fet que adquireix més gravetat tenint en compte les manifestacions feixistes que han tengut lloc aquest cap de setmana a Itàlia, la qual cosa hauria de posar en guàrdia a la ciutadania de les Illes Balears, Espanya i Europa.

Per al diputat socialista, “tot i que el Govern balear no aprovi una llei de concòrdia, l’eliminació de les polítiques de memòria democràtica suposa un missatge de manca de compromís polític, institucional i democràtic amb el compliment dels drets humans”.

Finalment, Lamin ha lamentat que “a les Balears hem passat de ser una terra on el relator de les Nacions Unides lloava la feina feta pel Govern de Francina Armengol per la recuperació de les víctimes i el reconeixement democràtic, així com l’establiment de mecanismes clars de coeducació per garantir la no repetició; a advertir el Govern de Prohens per obrir les portes als negacionismes, els radicalismes i tapar una part de la nostra història que és fonamental”.

En qualsevol cas, el PSIB-PSOE assegura que a les illes i a Espanya no hi ha lloc pel blanquejament del feixisme ni pels nostàlgics de la dictadura, i recorda que les eleccions europees del 9 de juny seran una bona oportunitat per aturar la “internacional ultra”.

Comments are closed