El PSIB-PSOE denuncia la manca d’explicacions de Vera pel que fa a la segregació: “ens hem quedat pràcticament igual”

Amanda Fernández ha acusat el conseller de tractar la llengua catalana com una llengua estrangera, pel fet de referir-se al decret de llengua estrangera per parlar de desdoblament

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha comparegut en comissió parlamentària per explicar com aplicarà la segregació a les aules per motius de llengua. Una compareixença davant la qual la diputada del Grup Parlamentari Socialista, Amanda Fernández, ha denunciat que “ens hem quedat pràcticament igual”.

Fernández ha criticat que el conseller hagi dedicat bona part de la seva intervenció en criticar als diputats i diputades de l’oposició i a la comunitat educativa, dient que no entenen el que ell explica. “Si ningú l’entén, és que tal vegada no se sap explicar”, li ha replicat la socialista.

Davant la magror de les explicacions fetes pel conseller, Fernández ha avançat que “segregarà als nostres infants segons la llengua que parlin, perquè no hi ha altra manera de fer-ho, tal com fins i tot li va dir el seu delegat d’Eivissa, que avui ens acompanya”.

De fet, la diputada socialista ha acusat el conseller de tractar la llengua catalana “com una llengua estrangera”, pel fet que “quan parla de desdoblament cita el decret de llengua estrangera, la qual cosa ens preocupa moltíssim”.

Fernández ha insistit que la segregació lingüística “és un desbarat pedagògic i organitzatiu en els centres, que durà conflictes a les aules i fomentarà la crispació entre famílies i docents, la qual cosa implicarà descohesió a les aules i a la societat”.

A més a més, la diputada socialista ha insistit en el fet que “és una mesura que implica un atac a la llengua pròpia, tal com li ha dit la comunitat educativa i els més de 200 centres que li diuen que la llengua no es toca”. De fet, “el català no es troba en la mateixa situació que el castellà, i per això s’ha de protegir i potenciar la llengua pròpia”, ha afegit Fernández”.

Finalment, Fernández ha criticat que el conseller fa tard per consensuar, perquè “d’aquí a dos mesos comença el procés d’escolarització i no tenim cap esborrany de res, i les famílies volen saber quin projecte lingüístic tendrà el seu centre i si al seu centre se segregarà o no”.

Comments are closed