El PSIB-PSOE considera que el conflicte del PP i Vox s’ha tancat en fals i pronostica que “comença el compte enrere per la seva pròxima crisi”

Jose Hila ha destacat que al contrari de Balears, el Govern d’Espanya continua millorant la vida de la gent amb un increment del salari mínim que beneficiarà a 34.000 treballadors i treballadores de les illes

El PSIB-PSOE ha considerat avui que el conflicte creat per PP i Vox “s’ha tancat en fals”. Així ho ha destacat la secretària de Política Autonòmica, Mercedes Garrido, qui ha defensat que “dimarts una diputada reptava al president del Parlament, ningú es pot creure que ahir quedés tot resolt”.

Per a Garrido, el que ha passat és que “el complot que tenien els diputats de Vox, amb el vistiplau de la presidenta Marga Prohens, no ha funcionat”, per la qual cosa “avui comença el compte enrere per la pròxima crisi de PP i Vox, perquè estam convençuts que això no ha acabat i que estam davant una treva que no sabem quin temps durarà”.

D’aquesta manera, la socialista ha considerat que la inestabilitat i el desgovern continuen en la nostra comunitat autònoma, amb Marga Prohens com a màxima responsable. “És una presidenta que primer s’ha amagat de la ciutadania i ara també s’amaga del Parlament, perquè PP i Vox han votat en contra de la nostra petició perquè comparegui al Parlament i doni explicacions de la crisi que encara afecta greument les institucions de les Illes Balears”.

La conclusió d’aquestes dues setmanes, segons Garrido, és que “tenim una presidenta sense lideratge, que ha lligat el seu futur al de la ultradreta i que s’ha mostrat disposada a sustentar el seu Govern en trànsfugues”, a la qual cosa ha afegit que “en 8 mesos ha demostrat que el seu és el Govern dels embolics”.

D’altra banda, Garrido també ha valorat negativament la compareixença del conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, per explicar el seu projecte de segregació per motius de llengua. “Vam veure un conseller d’Educació altiu, que va esbroncar a la comunitat educativa per no acceptar el seu pla de segregació”.

Per això, la dirigent socialista ha pronosticat que “l’educació serà el taló d’Aquil·les d’aquest Govern com ja ho va ser del senyor Bauzá, perquè no es pot governar d’esquena a la comunitat educativa, creant problemes allà on no n’hi havia, rompent els consensos històrics i tractant la llengua catalana com si fos una llengua estrangera, com va fer ahir el conseller”.

El resultat de la imposició educativa del Govern és la reactivació de l’Assemblea de Docents, a qui Garrido ha traslladat tot el suport del Partit Socialista “per aturar un desbarat pedagògic com és la segregació lingüística”.

34.000 persones a Balears es beneficiaran de l’increment del salari mínim

 

Per part seva, el senador autonòmic per les Illes Balears, Jose Hila, ha celebrat l’aprovació aquesta setmana per part del Consell de Ministres de l’increment del salari mínim interprofessional un 5%, fins als 1.134 euros mensuals en 14 pagues.

Es tracta d’un increment de 54 euros mensuals i que forma part del compromís del Partit Socialista d’apujar el salari mínim fins al 60% del salari mitjà al nostre país.

De fet, el senador socialista ha recordat que “des que governa Pedro Sánchez el salari mínim s’ha incrementat un 54%, mentre que el PP en 7 anys només el va millorar un 15%, molt per davall de l’IPC”.

Una millora que, tal com ha anunciat Hila, beneficiarà a 34.000 persones, especialment dones i joves. “2 de cada 3 persones que cobren el salari mínim són dones i 1 de cada 3 són joves, per la qual cosa aquesta mesura beneficiarà especialment aquests dos col·lectius”.

Tot plegat, mostra la solidesa i la solvència del Govern d’Espanya, mentre que a Balears “tenim un Govern amb dos socis que estan donant un espectacle i que posen les illes al món de l’espectacle polític, mentre que amb Francina Armengol érem un exemple de polítiques avançades, progressistes i d’esquerres”.

Comments are closed