El PSIB-PSOE demana explicacions a Prohens pel degotís de dimissions i cessaments en els governs del PP per temes preocupants com el desfalc

Amanda Fernández ha criticat que el PP mantengui el tancament de l’oficina anticorrupció després de les acusacions de desfalc sobre l’exconsellera d’Hisenda del Consell de Mallorca

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Amanda Fernández, ha avançat que en el ple de demà els socialistes demanaran explicacions a Marga Prohens i al seu Govern “sobre la idea de transfuguisme que tenen, sobre com entenen ells la transparència quan governen i sobre la deriva que han agafat en l’àmbit educatiu”.

En concret, Fernández ha criticat la manca d’explicacions de la presidenta quan comença una altra setmana “d’incerteses, confusions i inestabilitat política”, recordant que “ningú al Govern ha donat explicacions mitjanament convincents sobre el sainet de Vox, sense cap lideratge ni iniciativa política per part de l’Executiu i amb una crisi tancada en fals”.

Mentre es tancava en fals la crisi de Vox i el PP, es feia pública la dimissió de Pilar Bonet, fins divendres consellera d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, per un presumpte desfalc de 6 milions d’euros, la qual culmina “un degotís constant de dimissions i cessaments dels governs del PP, dels quals Prohens deia que estaven formats pels millors”.

En aquest sentit, Fernández s’ha demanat “qui són els millors? L’alt càrrec acusat d’agressió sexual i agressió a un policia que el senyor Costa coneixia i que va ocultar a la presidenta? La senyora Bonet que ara està acusada de desfalc? Els tres directors generals de la conselleria d’Educació que en sis mesos ha cessat el conseller sense donar cap explicació?”.

Tot plegat, enmig d’incompatibilitats de consellers i conselleres, de denúncies i acusacions gravíssimes “i el PP tancant l’oficina anticorrupció”.

Mentrestant, el conseller d’Educació, Antoni Vera, continua sense explicar com aplicarà el pla de segregació lingüística a les aules, i tal com ha advertit la diputada socialista, “demà no serà al ple per donar les explicacions que la ciutadania mereix i que la setmana passada no va donar després d’una compareixença de fum, el mateix dia en què es reactivava l’assemblea de docents”.

Fernández ha denunciat que el conseller “no va dir res nou i va fer acusacions a l’oposició i a la comunitat educativa, quan la gent continua molt preocupada pel tema de la segregació”. De fet, la socialista va plantejar 30 preguntes concretes de com aplicaran aquest pla perquè “queden dos mesos perquè comenci el procés d’escolarització, perquè comencin les portes obertes dels centres i, per tant, les famílies volen saber si el seu centre segregarà els seus infants per raó de llengua o no”.

L’únic que sí que va dir el conseller, la qual cosa va preocupar encara més als socialistes, és que va comparar la llengua catalana amb la llengua estrangera, remarcant que hi havia un decret de llengües on es parlava de com fer els grups. “Avui sabem que aquest decret va ser fortament criticat per Marga Prohens el 2016, dient que era elitista”, ha conclòs Fernández.

Comments are closed