El PSIB-PSOE denuncia que Marga Prohens no respon si coneixia prèviament la crisi que va provocar Vox al Parlament

Iago Negueruela: “Tenim unes institucions governades pel PP que ara mateix fan aigües”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, si ella o algú del seu partit coneixien prèviament la crisi que va provocar Vox al Parlament, amb la sol·licitud d’expulsió del grup parlamentari del president de la institució i de la presidenta del partit.

Una pregunta directa i concreta que la presidenta no ha volgut contestar, per la qual cosa Negueruela ha advertit que “per alguna cosa serà i ja van dues vegades que no contesta”, en relació a quan el portaveu socialista va demanar a Prohens si coneixia les acusacions de presumpta agressió sexual de l’exgerent de l’IBETEC.

Cal recordar que des del primer dia de la crisi el Grup Parlamentari Socialista ha defensat que l’espectacle oferit per PP i Vox les dues darreres setmanes estava pactat entre els 5 diputats díscols i el PP, sota el coneixement i la direcció de la presidenta del Govern.

En qualsevol cas, Negueruela ha defensat que “tenim unes institucions que ara mateix fan aigües”. En aquest sentit, ha revelat que el passat dijous “dos emissaris del Consolat van anar al Consell de Mallorca, Prohens ho sabia i tot seguit el president Galmés va cessar a l’exconsellera d’Hisenda acusada de desfalc”, per la qual cosa Negueruela s’ha demanat què sabia la presidenta.

A més a més, Negueruela ha recordat que “a Menorca no tenen pressuposts ni acord de governabilitat, a Formentera tenim un trànsfuga fix discontinu i al Govern tenim denúncies falses, incompatibilitats, un vicepresident amortitzat i un Executiu que fracassa amb cada mesura que aprova”.

Per això, Negueruela ha destacat que “democràcia és dir-li la veritat a la gent, i avui sorprèn que parli del president Sánchez, precisament quan hem conegut que Feijóo prometia indults a ERC i Junts”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu adjunt socialista, Marc Pons, qui ha recordat que “amb la batalla campal de PP i Vox tothom ha quedat retractat i Balears ha tornat a sortir als mitjans nacionals per males praxis polítiques i per la devaluació institucional i política”, tenint en compte que “ara han signat una pax romana que ja veurem quant dura, i en qualsevol cas haurien de demanar perdó pel que ha passat i garantir que no tornarà a passar”.

Per part seva, la diputada Mercedes Garrido ha explicat que “la ciutadania de les Illes Balears necessita saber damunt quins criteris ètics i constitucionals se sustenta el Govern i si compliran el pacte antitransfuguisme, perquè hi ha un trànsfuga assegut en les seves files”.

Pilar Costa ha destacat el naixement de la figura del “transfuguisme intermitent”, en referència al diputat de Formentera que el PP expulsa a l’illa, però seu a prop al Parlament. “Tenen fuga d’alts càrrecs i encobreixen a malbaratadores, agressors i incompatibles, fets que posen en entredit la política neta”.

Finalment, la diputada Amanda Fernández ha assegurat que “en 7 mesos el Govern que havia de ser dels millors ha encadenat una crisi darrera l’altra”.

Comments are closed