El PSIB-PSOE recorrerà l’atac al català imposat al Parlament i consentit per una presidenta del Govern “obsessionada a atacar la llengua pròpia”

Iago Negueruela ha acusat Prohens d’empitjorar a Gabriel Canyellas, anar més lluny que José Ramón Bauzá i igualar-se a Jaume Matas.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha anunciat que el PSIB-PSOE recorrerà i impugnarà l’acord de la Mesa del Parlament pel qual s’imposa el bilingüisme a la cambra, rompent un consens existent des del 1991, amb Gabriel Canyellas de president del Govern, i a partir del qual tot es feia en català.

Negueruela ha denunciat que aquest acord és contrari a l’Estatut d’Autonomia, i ha criticat que tira endavant gràcies al fet que el PP no s’ha oposat a acceptar-lo a la Mesa del Parlament. De fet, el Partit Socialista ha demanat informes jurídics per adoptar aquesta decisió, tal com va fer pel procés de substitució de Gabriel Le Senne com a president de la cambra, però aquesta vegada els vots del PP han impedit demanar aquests informes.

Per això, el portaveu socialista ha advertit que “tenim una presidenta del Govern obsessionada a atacar la llengua pròpia d’aquestes illes i ni Bauzá va arribar tan lluny com ella”, a la qual cosa ha afegit que “teníem clar que empitjoraria a Canyellas i hi ha aspectes amb els quals s’està igualant a Jaume Matas”.

Negueruela ha explicat que l’acord “és una vergonya per com està redactat, jurídicament és nefast i és una imposició d’una Mesa que avui ha actuat d’una manera totalment antidemocràtica”. Per això, el Grup Parlamentari Socialista recorrerà aquest acord i parlarà amb les entitats de defensa de la llengua pròpia.

D’altra banda, el ple del Parlament del pròxim dimarts debatrà l’esmena a la totalitat presentada pel Grup Parlamentari Socialista a la llei que tancarà l’oficina anticorrupció.

En aquest sentit, Negueruela ha acusat el PP de voler tancar l’oficina “de la manera que sigui”, pel fet que no estava previst aquest debat a l’ordre del dia i s’ha afegit a la Junta de Portaveus, amb un PP que ha reconegut haver demanat la seva inclusió de forma expressa.

“Quan es va fer pública la trama de Campos, al cap de tres dies van registrar la llei per tancar l’oficina, i quan coneixem el desfalc de l’exconsellera d’Hisenda del Consell de Mallorca, dimarts ja debatrem l’esmena a la totalitat”, ha apuntat Negueruela.

Per al portaveu socialista, és altament preocupant que es tramitin a la vegada el tancament de l’oficina anticorrupció i la supressió de controls administratius anunciada per la presidenta. “Les dèries de Prohens amb els ultres i les exigències d’un poder econòmic que vol més depredació és el resum de la presidència del Govern aquests 8 mesos”, ha conclòs Negueruela.

Comments are closed