El PSIB-PSOE denuncia la “rebaixa fiscal enverinada” de Prohens, inclosa en uns pressuposts “que empitjoraran la qualitat de vida de la gent”

El Grup Parlamentari Socialista xifra en 40 euros anuals l’estalvi en imposts de la rebaixa fiscal anunciada, mentre que només en transport públic, la despesa serà de 500 euros anuals per usuari

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha fet una primera valoració molt crítica dels pressuposts autonòmics per al 2024, a l’espera que el Govern els entregui demà al Parlament per poder-los analitzar detalladament.

D’aquesta manera, el portaveu socialista ha considerat que Prohens “ha perdut una oportunitat per posar-se al costat de la classe mitjana i treballadora”, amb uns pressuposts que “no estan pensats per a la gent d’aquesta terra, sinó que inclouen els dogmes de Feijóo que la presidenta executa”.

En aquest sentit, Negueruela ha destacat que el sou mitjà d’aquestes illes és de 23.000 euros anuals, amb el qual, amb una inflació del 4%, suposa una pèrdua de poder adquisitiu de 920 euros que el Govern no afronta.

De fet, els comptes per a l’any que ve inclouen una rebaixa fiscal “enverinada, que assumirà la classe mitjana i treballadora i que beneficiarà als poderosos de les illes”. S’ha de tenir en compte que a les illes hi ha més de 100.000 persones que no fan la declaració de la renda, i que, per tant, no es veuran beneficiades de la mesura estrella del pressupost de Prohens.

Per posar alguns exemples d’aquesta afirmació, Negueruela ha explicat que la rebaixa de l’IRPF anunciada per Prohens implicarà per al ciutadà un estalvi de 40 euros anuals en imposts, mentre que “el pagament del transport públic suposarà més de 500 euros a l’any per als treballadors i els estudiants d’aquestes illes”.

En concret, són més de 300.000 persones que ara veuran fins a un màxim de 40 euros anuals a l’any estalviats, però hauran d’assumir 500 euros per pagar-se el transport públic.

Un altre exemple són els 1.800 euros en primeres matrícules universitàries que ara haurà d’assumir cada alumne, els 200 euros en activitats extraescolars que hauran de pagar més de 15.000 famílies respecte a l’hivern passat o els entre 300 i 600 euros que no tendran els treballadors i les treballadores demandants d’ocupació.

Per això, Negueruela ha denunciat que “el que fa el PP és empitjorar la qualitat de vida de la classe mitjana i treballadora, perquè tampoc hi ha ajudes extraordinàries en matèria de dependència i tot el que s’havia fet per ajudar a les persones davant la situació d’inflació, el PP ho lleva per mantenir una rebaixa de l’Impost de Successions a les grans fortunes d’aquestes illes, les més beneficiades, i una rebaixa fiscal que també beneficiarà als poderosos”.

Finalment, el portaveu parlamentari socialista també ha criticat que el pressupost impliqui renunciar al Tren de Llevant, al Trambadia de Palma i a la condonació de 1.000 milions d’euros de deute amb l’Estat, “quan al Parlament hem pactat en moltes ocasions aquesta condonació necessària per a les nostres illes”.

Comments are closed