El PSIB-PSOE denuncia que amb l’eliminació de l’oficina anticorrupció el Govern controlarà directament les investigacions que els afecten

Iago Negueruela: “No sabem per què volen una supressió de l’oficina tan ràpida i què hi ha tan greu darrere perquè justifiquin la urgència d’aquesta eliminació”.

El Grup Parlamentari Socialista plantejarà en el pròxim ple del Parlament les presses del Govern per tancar l’oficina anticorrupció. Així ho ha anunciat el portaveu socialista, Iago Negueruela, qui ha avançat que demanarà a la consellera de Presidència i a la presidenta Prohens “quina urgència tenen per suprimir, extingir i eliminar de la faç de la terra l’oficina anticorrupció, perquè ells mateixos han dit que ha de ser per urgència, després de conèixer dilluns passat les investigacions d’aquest organisme en relació amb el director general d’emergències”.

Negueruela ha advertit que “els expedients que estan sent investigats per l’oficina cauran a la conselleria de Presidència, la qual serà la responsable d’obtenir tota la informació que és confidencial i que afecta directament un dels seus directors generals”.

Per al portaveu parlamentari socialista, tota la proposició de llei “és un despropòsit que va en contra de totes les recomanacions de la Unió Europea, així com de les lleis espanyoles que recomanen tenir un segon canal de denúncies extern al Govern”. Per això, ha avançat que els socialistes duran tots aquests posicionaments a Europa perquè van en contra de les seves recomanacions.

Negueruela ha assegurat que estam davant “el PP de sempre i que cada vegada s’assembla més al de l’etapa més fosca de Jaume Matas, amb una llei que retrocedeix 20 anys en un àmbit com la transparència”.

Finalment, el portaveu socialista ha denunciat les presses i l’estat de nerviosisme del PP, el qual “va registrar la llei sense explicar-la abans i va ser l’oposició qui es va pronunciar abans que ells de la seva pròpia llei”, per la qual cosa s’ha demanat “perquè volen una supressió tan ràpida de l’oficina i què hi ha tan greu que justifiqui aquesta eliminació”.

Comments are closed