El PSIB-PSOE denuncia que el decret llei d’habitatge permetrà que els promotors “puguin fer-ho tot, per tot”

Marc Pons ha criticat que la normativa desvirtuarà el model urbanístic de les illes perquè els promotors es podran botar els planejaments municipals i els plans territorials

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha denunciat durant la interpel·lació a la consellera d’Habitatge, Marta Vidal, que el decret llei d’habitatge aprovat pel Govern provocarà que “es pugui fer de tot, per tot, sense mesurar les conseqüències”.

Pons ha criticat que amb aquesta normativa, que ja està en vigor, “els promotors poden construir com vulguin i on vulguin, sense tenir en compte els plans generals ni els territorials”. D’aquesta manera, el socialista ha denunciat que “és igual el que digui el planejament municipal i els plans territorials, per llei s’ho boten tot i deixaran que siguin els promotors els que, en funció de la seva rendibilitat econòmica, optin per aconseguir autoritzacions en contra de la voluntat dels ajuntaments”.

En aquest sentit, Pons ha acusat la consellera Vidal de desvirtuar el model urbanístic dels pobles i el model territorial de les illes, pel fet que “es poden pujar alçades, construir pisos residencials damunt equipaments comercials, convertir locals en habitatges, donar cèdules d’habitabilitat a habitatges il·legals i canviar hotels per pisos residencials”.

Per al portaveu adjunt socialista, no estam només davant una “amnistia urbanística per autoritzar i legalitzar allò que fins ara era il·legal, sinó que és una butla papal als promotors perquè puguin ser ells els que decideixin que executen i que no independentment del que diguin els plans generals i territorials”.

A més a més, Pons ha denunciat que el decret llei d’habitatge està fet “amb presses, sense consens i sense tenir en compte a la gent que de veres necessita un habitatge digne”. També ha lamentat que es creï la figura d’habitatges a preu limitat, amb la qual “permeten als promotors comprar sol més barat i vendre pisos més cars que el preu de mercat”, de la qual cosa se’n beneficiaran “els que s’empadronin aquí i vulguin una segona residència, no la gent de les illes”.

Per tot plegat, el portaveu parlamentari socialista ha demanat a Vidal que aturi el decret llei i permeti als ajuntaments estudiar-lo, perquè “els batles i batlesses estan preocupats perquè han perdut el control del seu urbanisme, mentre que hi ha interessos privats que cerquen beneficis a través de l’especulació i sense pensar en l’interès general”.

Finalment, Pons ha recordat que els primers 100 dies de Govern de Prohens quedaran marcats per “la relació de privilegis amb els fons d’inversió i els grans promotors immobiliaris, la voluntat de Vidal de confrontar d’una forma molt dura amb l’oposició i amb incompliments directes en matèria de transparència”.

Comments are closed