El PSIB-PSOE critica que el PP tanqui l’oficina anticorrupció “perquè algú s’ha atrevit a investigar al director general d’Emergències”

Pilar Costa. “El problema és que el PP es creu intocable i impune, ni Bauzá ni Matas es van atrevir a tant”

El Grup Parlamentari Socialista ha centrat la sessió de control al Govern en fer una primera valoració dels 100 dies de Marga Prohens, entre els quals destaca el tancament de l’oficina anticorrupció.

En aquest sentit, la diputada socialista Pilar Costa ha criticat que el PP tiri endavant aquesta decisió “perquè algú s’ha atrevit a investigar al director general d’Emergències i soci del pare de la presidenta”.

Costa ha advertit que “sabem que al PP no li importa la transparència ni la lluita contra la corrupció”, però “ni José Ramón Bauzá ni Jaume Matas es van atrevir a tant”.

De fet, Costa ha lamentat que la resposta del Govern a les investigacions al director general d’Emergències sigui fulminar l’oficina anticorrupció, tenint en compte que ”el fet que hi hagi un mecanisme de control extern al Govern és una garantia per tothom, però el problema és que vostès es creuen intocables i impunes i això ja ho vam veure amb Jaume Matas i ja sabem com va acabar”.

Per a la diputada socialista, “tornen a ser el PP de sempre, els que flexibilitzen els controls sobre l’administració pública i facilitaran que hi hagi més corrupció en aquestes illes”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat la diputada Mercedes Garrido, qui ha assegurat que els membres del PP ara mateix “són els hereus avantatjats de Jaume Matas”.

Garrido ha acusat el Govern de fer un decret llei d’habitatge “que ni tan sols parla del dret a l’habitatge”, i ha denunciat que amb aquesta normativa “un jove d’aquestes illes necessitarà tenir 70.000 euros estalviats, 45.000 euros de sou anuals i pagar una quota d’hipoteca de 1.200 euros”.

A més a més, Garrido ha insistit en què “amb vostès per primera vegada la P d’HPO vol dir preu i no protecció, perquè el seu decret llei beneficia als especuladors, als constructors i a la política del pelotazo urbanístic, per això tanquen l’oficina anticorrupció”.

Per part seva, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha valorat que en els 100 dies de Govern s’ha vist “una manca de diàleg i un excés de crispació”, pel fet que “hem vist una consellera amenaçant funcionaris i a diputats amb querelles criminals, hem vist a la presidenta exposant fotos d’etarres, i una presidenta que esbronca el president del Parlament perquè no li agrada el criteri que fa servir”.

Davant això, Pons ha recordat que el Grup Parlamentari Socialista “ha plantejat acords, amb documents en matèria d’habitatge, d’escut social i de llengua, també per a IB3 i per mantenir l’oficina anticorrupció, i la resposta sempre ha estat negativa”.

En relació amb l’escut social, la diputada Patricia Gómez ha destacat que “si alguna cosa ha quedat clara aquests 100 dies és que el Govern no està disposat a invertir en els treballadors, en les persones vulnerables, en els joves, el PP ha demostrat que la seva prioritat són els de sempre, les grans fortunes i els poderosos”.

Gómez ha explicat que mentre el Govern de Francina Armengol va invertir 200 milions d’euros en l’escut social el passat hivern, amb el PP “els poderosos tendran més doblers a les butxaques i els que més ho necessiten beuen un Govern que els dona l’esquena”.

Finalment, el diputat Llorenç Pou ha definit tres grans grups de conselleries en els primers  100 dies. “El primer, el grup dels hiperactius descontrolats, amb bunyols fiscals i amnisties urbanístiques; el segon grup de consellers que es conformen a canviar una paraula a un decret llei, com el senyor Bauçà; i el tercer grup de conselleries procrastinadores de les quals no en sabem cap mesura ni una”.

Comments are closed