El PSIB-PSOE denuncia que amb Prohens l’habitatge passa a ser un “bé de mercat amb el qual fer negoci”

El Grup Parlamentari Socialista ha ofert a la resta de grups polítics consensuar una Declaració Institucional de suport a les campiones del mundial de futbol femení i de rebuig a les actituds masclistes de la RFEF i Luis Rubiales

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha defensat avui, després de la Junta de Portaveus del Parlament, que “mentre que per a nosaltres l’habitatge és un dret de ciutadania, per al PP de Prohens és un bé de mercat amb el qual fer negoci”.

Negueruela ha criticat que a la reunió convocada per la presidenta del Govern, Marga Prohens, per debatre sobre el decret llei d’habitatge que aprovarà pròximament, “hi havia la part empresarial de l’habitatge, però mancaven els col·lectius que més pateixen les dificultats d’accés a l’habitatge, com els representants dels treballadors i les treballadores, les organitzacions de consumidors o la PAH, a més dels grups polítics”.

Amb tot, els portaveus dels grups parlamentaris estan convocats demà a una reunió amb la presidenta al Consolat de Mar, en la qual” cercarem explicacions perquè això no és dialogar ni és començar bé el curs polític”.

Negueruela ha recordat que també ha començat malament la legislatura la consellera d’Habitatge, Marta Vidal, “amb les seves relacions amb els fons voltor, per la qual cosa creim que aquesta serà una legislatura com deim, centrada a fer de l’habitatge un negoci i no en fer-lo un vertader dret de ciutadania”.

En tot cas, tal com ha acordat la Junta de Portaveus, el Grup Parlamentari Socialista presentarà al pròxim ple de la cambra autonòmica una Proposició No de Llei per deixar clar el seu compromís amb l’habitatge.

D’altra banda, Negueruela ha anunciat que els socialistes han proposat a la resta de grups una proposta de Declaració Institucional per al pròxim ple, en suport a les campiones del mundial femení de futbol, especialment a Cata Coll i Mariona Caldentey, per rebutjar les actituds masclistes del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, i per expressar el compromís en continuar fomentant la igualtat en l’esport.

“Esperam que tots els grups polítics s’hi puguin sumar i que pugui ser llegida en el pròxim ple com a Declaració Institucional, perquè la gesta esportiva de les nostres campiones, així com el compromís amb la igualtat i contra la violència masclista, és cosa de tots i totes sense excepció”, ha assegurat Negueruela.

A més a més, el portaveu socialista ha avançat que les preguntes de control al Govern aniran encaminades a denunciar els incompliments de Prohens en els primers mesos de l’Executiu, “gestionant des d’una cafeteria una emergència amb més de 500 incidents i dos desapareguts, copiant paraula per paraula el decret llei de la gratuïtat dels 2-3 anys, castellanitzant la sanitat pública i arraconant la llengua pròpia, creant un forat de 500 milions d’euros als pressuposts, mirant cap a un altre costat durant els excessos de l’estiu i canviant la política d’habitatge”.

El plenari del pròxim dimarts també acollirà una interpel·lació del Grup Parlamentari Socialista sobre transició ecològica, després que els acords entre PP i Vox no apostin d’una forma clara per la lluita contra el canvi climàtic.

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha valorat molt positivament els 43 milions d’euros per finançar la gratuïtat del transport públic durant enguany aprovada ahir pel Consell de Ministres.

Una mesura amb la qual, segons el portaveu socialista, “complim el compromís de Pedro Sánchez i Francina Armengol, i confirmam, una vegada més, que els mals auguris del batle de Palma i la consellera d’Habitatge, quan deien que aquests doblers no arribarien, no eren certs”.

Comments are closed