El PSIB-PSOE denuncia que el Govern del PP torna a atacar l’habitatge públic i a afavorir als fons voltor en contra de les famílies

Els socialistes anuncien que exerciran tots els mecanismes al seu abast per impedir que el Govern de Prohens aturi la compra de 88 habitatges que s’havien de destinar a lloguer social a Palma

El PSIB-PSOE ha denunciat aquest migdia que el Partit Popular de les Illes Balears, ara al capdavant del Govern, torni a atacar l’habitatge públic i a tractar-lo com un bé de mercat i no un dret de la gent.

La diputada socialista Mercedes Garrido ha assenyalat que el principal partit de l’oposició exercirà totes les eines al seu abast per impedir que el Govern de Margalida Prohens aturi la compra a Metrovacesa de 88 habitatges al Nou Llevant de Palma, una operació desenvolupada per l’Executiu progressista dins la passada legislatura i gràcies al dret de tanteig i retracte que permet la Llei d’Habitatge.

Garrido ha destacat que el PP torna a fer el de sempre: “a les promeses electorals xerren d’habitatge públic i quan arriben al Govern fan el contrari; el darrer mandat que varen governar acabaren amb el balanç de menys un habitatge públic i ara comencen aquest amb menys 88 pisos que perdran les famílies de les Illes, tirant enrere 800 habitatges socials a Son Busquets i anunciant que evitaran que pisos buits de fons voltor siguin llogats a famílies vulnerables temporalment. “De nou, el PP de sempre afavorint als grans tenidors en contra de les famílies de Balears”, ha conclòs.

El PSIB-PSOE vol també deixar clar que l’operació va tenir els avals tècnics i jurídics de funcionaris independents, com sempre han fet els governs progressistes. Aquests informes avalen la compra perquè els immobles queden al patrimoni públic, no es venen després, exclusivament es lloguen.

Així mateix, Garrido ha lamentat que el nou vicepresident del Govern, Toni Costa, faci un exercici de “trilerisme” desviant l’atenció amb un enviament de l’expedient a la Fiscalia quan “l’única cosa que ha passat aquí és que hi ha unes empreses poderoses que no volen que l’Administració compri la promoció per fer habitatge públic, una Metrovacesa que s’estima més vendre a un fons d’inversió que al Govern malgrat que sigui al mateix preu i un Govern de la dreta que acaba d’anunciar que no tindrà més de cent milions d’euros cada any de l’impost de successions”. “No sabíem d’on els traurien per quadrar la caixa. Doncs ara ja sabem d’on”, ha dit

El Grup Parlamentari Socialista demanarà explicacions al Govern per aquesta acció que considera una tornada al passat, un retrocés que permetrà un campi qui pugui per als fons voltor i un perjudici clar a la classe mitjana i treballadora. Aquesta promoció permetia 88 pisos per lloguer públic i frenar l’especulació i l’alçada de preus al Nou Llevant de Palma. Aquests habitatges anaven a gent que pagaria un màxim del 30% dels seus ingressos i ara aniran a preu lliure.

Així mateix, des del PSIB-PSOE també lamentam que el PP torni a fer un ús partidista de les institucions amb propòsits electorals per intentar tapar el nerviosisme del seu partit en una setmana negra per Feijóo.

Comments are closed