La Llei de Paritat, permisos de paternitat i maternitat a 20 setmanes i la coeducació, propostes socialistes en matèria d’Igualtat

Francina Armengol ha recordat que les dones són les que més es juguen en les eleccions generals de diumenge, durant un diàleg feminista amb Esperança Bosch

La candidata del PSIB-PSOE al Congrés, Francina Armengol, ha mantengut un diàleg sobre polítiques feministes amb Esperança Bosch, doctora especialista en violència contra les dones i estudis de gènere i feministes, en el marc de la campanya per a les eleccions generals del 23 de juliol.

Armengol ha destacat que “diumenge va de les dones, i si no hi ha un govern progressista a Madrid, els drets de les dones queden absolutament involucionats, perquè ens jugam avançar o tornar 50 anys enrere”.

Per això, la candidata socialista s’ha compromès a avançar amb la Llei de Paritat, “perquè la paritat entri a les direccions de les empreses” i a incrementar els permisos de maternitat i paternitat de 16 a 20 setmanes recordant que “quan va començar Pedro Sánchez eren 5 setmanes, els hem equiparat, els hem apujat a 16 setmanes i ara els posarem a 20”.

Armengol també s’ha compromès amb la gratuïtat de l’educació 0-3 anys, tenint en compte que “si no hagués estat perquè Pedro Sánchez ha donat recursos a Balears per fer possible la gratuïtat dels 2-3 anys, no ho hauríem pogut fer”, per la qual cosa ha demanat un Govern d’Espanya socialista que cregui en això.

A més a més, la candidata al Congrés ha defensat que “la violència masclista existeix, perquè a les dones ens maten, ens torturen i ens violen pel fet de ser dones”. En aquest sentit, ha recordat les 180.000 denúncies a Espanya per violència masclista i les 1.200 dones assassinades des del 2003.

Davant aquesta realitat, Armengol ha fixat dos reptes, com són la inversió en coeducació i la lluita contra la violència masclista. “El que ha fet el Govern, llevant la perspectiva de gènere de totes les polítiques públiques és una declaració clara d’intencions, i davant això, fortalesa, convicció i lluita”.

També ha recordat les principals iniciatives del PSIB-PSOE en matèria d’igualtat, com el SOIB Dona, la Llei d’Igualtat, l’atenció i acompanyament 24 hores a les dones víctimes, el pla contra el tràfic de dones amb fins d’explotació sexual i el programa de dones emprenedores Dona Impuls, entre altres.

Per això, la candidata socialista ha destacat la necessitat de tenir un Govern d’Espanya progressista “que faci de contrapès i corregeixi els desbarats que veurem en aquesta comunitat autònoma”.

Finalment, Armengol ha remarcat que “PP i Vox són el mateix”, per la qual cosa ha demanat el vot per al Partit Socialista perquè “és l’únic vot útil per aturar a la dreta extrema i l’extrema dreta”.

Per part seva, Esperança Bosch ha reconegut que estam davant “una època molt complicada i davant unes eleccions que són més importants que mai”, de la mateixa manera que ha reconegut com un retrocés el fet que es qüestioni la violència masclista o el feminisme com a moviment en defensa dels drets de les dones.

Bosch ha reivindicat que “el feminisme no s’inventa cada setmana ni es reformula, té una història i una agenda transversal i internacional”, per la qual cosa ha demanat que el govern progressista que sorgeixi de les urnes “mantengui el Ministeri d’Igualtat i sigui gestionat pel Partit Socialista”.

Comments are closed