El PSIB-PSOE denuncia que els primers pressuposts de Prohens “sortiran cars a la classe mitjana i treballadora d’aquestes illes”

Iago Negueruela ha advertit de les retallades de la presidenta amb els pressuposts, amb els quals “un ciutadà s’estalviarà 40 euros anuals en imposts, però tornarà a pagar el transport públic o les matrícules universitàries”

El Grup Parlamentari Socialista centrarà el ple del Parlament de demà en parlar de les qüestions que preocupen a la ciutadania de Balears, com són les retallades que inclouen els pressuposts per al 2024.

Així ho ha avançat el portaveu parlamentari, Iago Negueruela, qui ha denunciat que “els primers pressuposts de Prohens sortiran cars a la classe mitjana i treballadora perquè no estan pensats per a un moment d’inflació”.

En aquest sentit, Negueruela ha alertat de la “rebaixa fiscal enverinada” inclosa en els pressuposts, amb la qual “un ciutadà s’estalviarà 40 euros anuals en imposts, però haurà de tornar a pagar 500 euros anuals pel transport públic, 1.800 euros anuals per les matrícules universitàries, els treballadors deixaran de tenir entre 300 i 600 euros per passar l’hivern i les famílies hauran de tornar a pagar 200 euros en activitats extraescolars”.

Tot plegat, per al portaveu socialista, són “les retallades que el Govern fa als comptes públics perquè eren mesures excepcionals per la inflació, les quals s’haurien de mantenir”.

Negueruela també ha criticat el fet que el Govern hagi renunciat al Tren de Llevant o al Trambadia de Palma, quan demanen un conveni “que ja s’ha fet i s’ha publicat, per la qual cosa s’haurien de posar a fer feina perquè duen mesos de legislatura com perquè encara no s’hagi fet cap reunió amb cap organisme de l’Estat per posar en marxa aquest conveni”.

A més a més, el Govern també ha dit que vol renunciar a la condonació de 1.000 milions d’euros de deute amb l’Estat, la qual cosa “és gravíssima perquè en aquest Parlament hem votat conjuntament amb el PP diverses vegades sobre aquesta condonació”.

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha denunciat la manca de diàleg del Govern, després de la plantada de la comunitat educativa davant el Consolat i després que les organitzacions sindicals adverteixin que no tenen informació sobre les polítiques de l’Executiu.

Comments are closed