El PSIB-PSOE denuncia que amb l’eliminació del pla contra la precarietat laboral “el Govern diu que s’exploti més als treballadors”

Iago Negueruela ha criticat que la primera mesura en matèria laboral del Govern sigui eliminar un pla pioner a tot l’Estat que l’any passat va beneficiar a 4.000 treballadors i treballadores

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha denunciat l’eliminació del Pla de Lluita contra la precarietat laboral dins el pressupost del Govern per al 2024, una mesura que, segons ha manifestat, “no era ni al programa electoral del PP ni al seu acord amb Vox”.

D’aquesta manera, el portaveu socialista ha advertit que s’elimina un pla “de 400.000 euros, pioner a tot l’Estat i que només en el darrer any ha beneficiat a 4.000 treballadors i treballadores de les nostres illes”.

Negueruela ha criticat que aquesta supressió es faci de forma unilateral i sense comptar amb el diàleg social, tal com es va pactar aquesta iniciativa la passada durant l’anterior govern progressista.

Per tot plegat, el portaveu parlamentari socialista ha lamentat que amb aquesta eliminació, el Govern “el que fa és dir que explotin més als treballadors”, per la qual cosa lleven els controls i les inspeccions.

Per a Negueruela, el missatge que trasllada el Govern “és la impunitat i com més explotació laboral millor”, mentre que ha insistit en el fet que “la primera mesura en matèria laboral que aplica aquest govern és traslladar als empresaris que facin el que vulguin”.

D’altra banda, Negueruela ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens de manca de diàleg. “Va dir que parlaria de veres amb tota la societat per governar i ara mateix tan sols pot parlar amb Vox, perquè la comunitat educativa no va anar a la seva reunió perquè li volien donar llenties”.

El portaveu socialista ha recordat que “en 8 anys per primera vegada hem vist una plantada a la presidenta del Govern per part de la comunitat educativa”, i ha traslladat a Prohens “si també pensa que la comunitat educativa hauria de demanar disculpes, com va afirmar la seva consellera de Presidència la setmana passada”.

Per això, Negueruela ha demanat a la presidenta que deixi de menysprear a la comunitat educativa i a totes les entitats “com fa sempre”.

Finalment, el socialista ha posat de manifest com ahir el conjunt de la societat civil demanava a Prohens que aposti per la tranquil·litat democràtica en aquesta terra i “es posi al capdavant del Govern”.

Comments are closed