El PSIB-PSOE denuncia que PP i Vox tapen a Prohens perquè no comparegui a la comissió d’investigació del Parlament

Iago Negueruela: “Tanta por té la senyora Prohens per amagar-se darrere de la senyora Armengol?”.

El Grup Parlamentari Socialista s’ha abstingut davant la proposta de creació d’una Comissió d’Investigació sobre la compra de material sanitari durant la pandèmia, proposada per Vox, per la negativa de PP i Vox al fet que la presidenta, Marga Prohens, comparegui davant aquesta per donar explicacions de la seva gestió.

El portaveu parlamentari socialista, Iago Negueruela, ha defensat que “enfront dels que sempre han votat que no a les comissions d’investigació per la compra de material sanitari, com va fer el PP a Madrid o a Galícia, el PSIB-PSOE sempre estarà al costat de la transparència, per la qual cosa donarem totes les explicacions on sigui precís, no sabem si el PP està en condicions de dir el mateix”.

Negueruela s’ha mostrat favorable al fet que tots els càrrecs del Partit Socialista compareguin i donin totes les explicacions requerides a la comissió d’investigació que es crearà al Parlament, però ha exigit que s’investigui també la gestió de l’actual Govern, i no només la de l’anterior fins al 6 de juliol.

Per això, Negueruela ha exigit que a la comissió d’investigació també comparegui la presidenta del Govern, Marga Prohens i la cúpula de l’IBSalut actual, davant la qual cosa s’ha demanat “tanta por té la senyora Prohens per amagar-se darrere de la senyora Armengol?”.

El PSIB-PSOE en cap moment s’oposarà a donar totes les explicacions. De fet, els socialistes han proposat una comissió d’investigació al Congrés, han votat a favor a la proposada pel PP al Senat i no han posat entrebancs a la del Parlament, advertint que “volem totes les explicacions, però no participarem d’una cacera de bruixes”.

El portaveu parlamentari socialista ha justificat la necessitat d’investigar també la gestió del Govern del PP pel fet que “tot el que surt a partir del 6 de juliol ve de la Guàrdia Civil i l’Audiència Nacional”, a la qual cosa ha afegit que “l’expedient continua viu, i Vox ha de decidir si vol tapar al PP”.

En aquest sentit, Negueruela ha posat de manifest que “encara no tenim cap informe de l’Advocacia de la comunitat autònom que digui com està l’expedient, i tots i totes sabem perquè no es fa aquest informe, perquè l’expedient ha caducat i l’IBSalut actual ho ha fet malament”.

A més a més, durant el plenari d’avui la consellera de Salut, Manuela García, ha confirmat un fet tan greu com és que l’Executiu actual va rebre a l’empresa de la trama al magatzem de les mascaretes, per la qual cosa ha exigit al PP “que expliqui perquè van caducar l’expedient, per què Tellado va parlar amb ells i quines pressions van rebre”.

Comments are closed