El PSIB-PSOE denuncia que Prohens incompleix els seus compromisos amb la gratuïtat de les guarderies i amb la suspensió de la LOMLOE

El Grup Parlamentari Socialista ha demanat al Govern si pensa suprimir el català com a requisit en tota la funció pública, tal com demana Vox

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Amanda Fernández, ha denunciat avui diversos incompliments dels compromisos de la presidenta del Govern, Marga Prohens, “els quals trobam una vegada i una altra tant al programa electoral, com als acords amb Vox com als anuncis que ha fet com a presidenta”.

En aquest sentit, Fernández ha criticat que el Govern confirmi ara que no pagarà la gratuïtat de les guarderies perquè no és competència seva. “Van criticar molt la tasca feta amb els 0-3 i amb l’inici de la gratuïtat per part del govern anterior, i es van comprometre a fer-la arribar també a les guarderies”; ha recordat la diputada socialista, qui ha afegit que “ara s’adonen que no és competència seva quan ens hem cansat de dir-los que els responsables de regular les guarderies són els consells insulars, que han de fer un reglament”.

La parlamentària socialista ha recordat que “a Eivissa hi ha moltíssimes guarderies i el d’allà és el Consell Insular que durant quatre anys no ha posat en marxa aquest reglament”.

Per això, el Grup Parlamentari Socialista exigeix al Govern que aclareixi qui pagarà la gratuïtat de les guarderies i perquè incompleix el seu compromís només dos mesos després de començar a caminar.

D’altra banda, Fernández ha posat de manifest un altre incompliment de Prohens, acusant el PP de “vendre cortines de fum pel que fa a la suspensió de la LOMLOE i les resolucions d’avaluació”.

En aquest sentit, la diputada socialista ha explicat que al contrari del que havien anunciat “no canviarà res i a les Illes Balears es continuarà aplicant la LOMLOE, amb el mateix sistema d’avaluació”. L’únic que passarà és que als informes s’afegirà una nota numèrica.

Amb tot, Fernández ha advertit que “de la mateixa manera que la ignorància de la llei no eximeix del seu compliment, la responsabilitat de Prohens com a presidenta li exigeix complir els seus compromisos i no n’està exempta, sigui perquè no en té idea o perquè menteix i continua fent oposició en lloc de governar”.

El català a l’administració pública

D’altra banda, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat una pregunta amb sol·licitud de resposta escrita a la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques per demanar si el Govern pensa suprimir el català com a requisit en tota la funció pública, tal com els demanen els seus socis d’investidura i tal com tenen pactat als acords de governabilitat.

Després d’haver eliminat el català com a requisit a la sanitat pública, tot i haver reconegut la consellera que no tenen forma de mesurar l’impacte d’aquesta mesura, el Grup Parlamentari Socialista vol conèixer les intencions de l’Executiu de Prohens pel que fa a la llengua pròpia en els altres àmbits de l’administració.

Comments are closed