El PSIB-PSOE denuncia que Prohens va deixar caducar l’expedient de les mascaretes després que el PP es reunís amb Koldo i l’empresa

Iago Negueruela: “Prohens menteix, Costa menteix, Estarellas menteix, la consellera de Salut està amagada, Sagreras menteix i el PP nacional menteix”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha destacat que “avui ha quedat demostrat que el PSIB-PSOE i el Govern de Francina Armengol va ser l’única administració que va verificar el material sanitari i que va reclamar les quantitats a l’empresa”.

Després que s’hagi conegut que Prohens va deixar caducar l’expedient de reclamació després que el número 2 de Feijóo, Miguel Tellado, es reunís amb Koldo i amb l’empresa de les mascaretes, Negueruela ha assegurat que “qui ha de donar explicacions avui és el PP”.

El dirigent socialista ha criticat que “tenim un Govern que està acostumat a mentir des del primer dia, Prohens menteix, Costa menteix, Estarellas menteix, la consellera de Salut està amagada, el portaveu del PP menteix i des del PP nacional menteixen”.

Per això, Negueruela ha exigit explicacions pel que fa a la caducitat de l’expedient i la pèrdua de la reclamació, perquè “Toni Costa, un mentider compulsiu, s’ha intentat parapetar darrere els funcionaris i dir que el que importen són altres causes, perquè sabien el que hem conegut avui, perquè tenien accés a la informació i l’han utilitzada per mentir als mitjans de comunicació i atacar a un Govern anterior digne, que feia la seva feina”.

Així les coses, Negueruela ha reclamat les respostes que Toni Costa no ha donat, sobre el que apareix a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional que investiga la compra de material sanitari durant la pandèmia.

De les gravacions que recull el jutge, queda reflectit que el 29 i el 30 de novembre de 2023, s’interfereix que Koldo havia tengut accés a les al·legacions que l’empresa de les mascaretes fa al Govern de Prohens. “Primer van fer el que els va demanar l’empresa i després van atacar al Govern anterior, el pitjor PP de sempre”, ha denunciat Negueruela.

El 3 de desembre, l’auto desprèn que Koldo va quedar amb Miguel Tellado i “Alberto”, el qual “no sabem si és el nou M.Rajoy”. El 7 de desembre, Koldo li diu a Cueto “tot va per bon camí”; i el 14 de desembre el mateix Koldo diu a les gravacions que “l’assumpte de l’expedient de Balears està més que fet”.

Davant això, el portaveu parlamentari socialista ha defensat que “el PP ocultava i tapava, negociava amb l’empresa i ara han de dir qui negociava, perquè la denúncia que feim avui no la fa el PSIB-PSOE, ho diu un jutge”.

Amb tot, Negueruela ha censurat que s’hagi intentat atacar a l’anterior Govern “amb una presidenta digna, amb molta més transparència i amb una altra forma de fer política, però això no és política, això és el que fa el PP quan governa, amb fang, insults i intentar destruir l’adversari fins que la justícia, la documentació i la veritat surt a la llum”.

Comments are closed